ΑΘΗΝΑ
06:41
|
20.04.2024
Η αστυνομία της Ταϊλάνδης προειδοποιεί τους διαδηλωτές ότι κινδυνεύουν να συλληφθούν πριν από τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ταϊλανδέζικη αστυνομία προειδοποίησε τους διαδηλωτές που σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στη Μπανγκόκ σήμερα ότι κινδυνεύουν να συλληφθούν, καθώς έχει εκδοθεί απαγόρευση των συναθροίσεων στην πρωτεύουσα και τις γύρω επαρχίες.

Τέσσερις ξεχωριστές ομάδες διαδηλωτών έχουν προγραμματίσει διαδηλώσεις το Σάββατο, ενώ έχει προγραμματιστεί και μια αντισυγκέντρωση από μια φιλοβασιλική ομάδα. Η αστυνομία δήλωσε ότι περίπου 4.800 αξιωματικοί θα βρίσκονται στις περιοχές όπου αναμένεται να διεξαχθούν οι διαδηλώσεις. 

Πρόκειται για ένα κίνημα διαμαρτυρίας που ξεκίνησε πέρυσι, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Πραγιούθ Τσαν-ότσα πρώην ηγέτη της χούντας, και την μεταρρύθμιση της ισχυρής μοναρχίας.

Την περασμένη εβδομάδα  σημειώθηκε η πιο σοβαρή σύγκρουση μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, με τις αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες για πρώτη φορά, καθώς και δακρυγόνα και αύρα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές. Δέκα διαδηλωτές και 26 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός προέτρεψε τους πολίτες της Ταϊλάνδης να σεβαστούν τον νόμο και να αποφύγουν τις συγκρούσεις. Είπε, επίσης, ότι η αστυνομία ενδέχεται να μην επιβάλει αμέσως την απαγόρευση συγκεντρώσεων, αρκεί οι διαδηλωτές να είναι ειρηνικοί και να μην βανδαλίζουν δημόσια ή ιδιωτικά αγαθά. Συνέχισε να προειδοποιεί για αυστηρότερα μέτρα εάν οι διαδηλωτές δεν συμμορφωθούν με τις συστάσεις. Σε συνέντευξη Τύπου, η Πιάγια Ταβιτσάι, αναπληρώτρια επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Μπανγκόκ  δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι παράνομες και πως όποιος προσχωρήσει ή προσκαλέσει άλλα άτομα να συμμετάσχουν, παραβιάζει το νόμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα