ΑΘΗΝΑ
01:05
|
27.04.2024
Σε νέα έρευνα προχώρησε η αστυνομία, ελέγχοντας (αυτή τη φορά) και το υπόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο Δημήτρης Λιγνάδης και κατέσχεσε πλούσιο υλικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με δημοσίευμά της, η εφημερίδα “ΜΠΑΜ” αποκαλύπτει μία εκ των ερωτικών επιστολών που αποκαλύφθηκαν σε νέα έρευνα που πραγματοποίησε η αστυνομία στο σπίτι του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας κλειστός ανώνυμος φάκελος που έφθασε στα γραφεία της περιείχε φωτογραφίες στις οποίες διακρίνεται ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο σκηνοθέτης, που όπως καταγγέλθηκε δεν ερευνήθηκε αρχικά από την αστυνομία. Ο ίδιος φάκελος περιελάμβανε ερωτικές επιστολές και φωτογραφίες.

Η εφημερίδα “ΜΠΑΜ” δημοσίευσε ένα από τα γράμματα που ανακαλύφθηκαν, το οποίο φέρεται να έχει γραφτεί από ένα κορίτσι που, όπως αναφέρει, πρωτοείδε τον Δημήτρη Λιγνάδη όταν ήταν 10 ετών. Στην εφημερίδα εστάλη μέσω ανώνυμου φακέλου και πλήθος ερωτικών γραμμάτων μεταξύ του Δημήτρη Λιγνάδη και διαφόρων προσώπων ακόμη και μαθητών του.

Λιγνάδη έρευνα

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, την περασμένη Τετάρτη, οι Αρχές δεν ερεύνησαν, καθώς δεν τους υποδείχτηκε από τον αδερφό του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη, έναν κοινόχρηστο χώρο στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου βρισκόταν μέρος του αρχείου του ηθοποιού. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, πριν από την κυκλοφορία του ρεπορτάζ οι δικαστικές Αρχές προχώρησαν σε νέα έρευνα στην πολυκατοικία εντοπίζοντας το συγκεκριμένο υπόγειο καθώς και το αρχείο.

Σε μια από τις επιστολές μάλιστα που φέρνει η εφημερίδα στο φως και φέρεται να έχει γραφτεί για τον Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρεται: “Σε θυμάμαι τα τελευταία 16 χρόνια κι ας ήμουν 10 χρόνων, όταν σε πρωτοείδα. Αλήθεια πόσο θα ήθελα τώρα να ήμουν 10 χρόνων. Και εγώ ερωτεύτηκα το τσίρκο και τα κουρδιστά παιχνίδια. Αυτά, πριν από τις Μπάρμπι”.

Σε άλλο γράμμα προς τον ίδιο αναγράφεται “Σε αγαπώ. Το αποφάσισα και δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη[…] Και σε όποιον μιλήσει άσχημα θα πω “ότι όποιος κοροϊδεύει, κοροϊδεύει τα μούτρα του […] Και δεν θα σε ξαναθάψω στις φίλες και τους φίλους μου. Ούτε θα μιλήσω ξανά για σεξ, ούτε θα σου θυμίσω πως το έχουμε κάνει 7 φορές κι άλλες τρεις από το τηλέφωνο. Εντάξει δεν έγινε και τίποτα. Έχει περάσει ένας χρόνος και πέντε μήνες από την τελευταία φορά που το κάναμε live και περίπου ένας χρόνος από τότε που το κάναμε τηλεφωνικά και έχεις να με φιλήσεις στο στόμα από τα Χριστούγεννα, από πριν από τα Χριστούγεννα και μάλιστα χωρίς γλώσσα”.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός μιλώντας στην εκπομπή “Έλα Χαμογέλα” αποκάλυψε: “Χθες όταν αναρτήσαμε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, δυο εισαγγελείς επικοινώνησαν μαζί μου για να μάθουν πού αναφερόμαστε. Ο κοινόχρηστος χώρος βρισκόταν στο δεύτερο υπόγειο και εκεί υπήρχε μεγάλο μέρος του αρχείου του: κασέτες, εκατοντάδες ερωτικά γράμματα και προσωπικά αντικείμενα του Δημήτρη Λιγνάδη”.

Η νέα έρευνα, σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε χθες βράδυ και κράτησε ως τις 11 και μισή και κατασχέθηκαν ένα φορτηγό με κούτες και πράγματα του Δημήτρη Λιγνάδη που η αστυνομία δεν είχε καν αναζητήσει κατά την πρώτη αργοπορημένη έρευνα που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο σπίτι του σκηνοθέτη.

Λίγο πριν το τέλος της εκπομπής, ο Γιάννης Λιγνάδης, αδελφός του κατηγορούμενου, παρενέβη μέσω τηλεφώνου στην εκπομπή και ανέφερε: “Μία εκ των επιστολών, που αναπαρήχθει, αναγνωρίστηκε από την ίδια την συντάκτρια της την κυρία Τζένια Κονταράτου, η οποία είναι προσωπική φίλη του αδελφού μου και διατηρούσε μακρό φιλικό δεσμό μαζί του. Το περιεχόμενο είναι ερωτοσατυρικό, αστείο. Αναφέρομαι σε ένα ποίημα. Είμαι σίγουρος ότι και τα υπόλοιπα έχουν την ίδια γελοιότητα. Ήθελα να σας πω, όμως, σαν σύσταση, ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με καταπατημένα ανθρώπινα δικαιώματα, τα θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία έχουν καταπατηθεί. Πρέπει να υπάρχει μια ευαισθησία στο λειτούργημα το οποία ασκείται γιατί υπάρχει ευθύνη σε αυτό. Διαμορφώνετε την κοινή γνώμη. Σχολιάζετε κιόλας πράγματα και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι καιροί δεν είναι υγιείς. Είναι πονηροί καιροί.”

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός έσπευσε να επισημάνει ότι η εφημερίδα απέκτησε νομίμως το υλικό και πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον του Γιάννη Λιγνάδη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα