ΑΘΗΝΑ
17:17
|
24.04.2024
Οι στρατιωτικοί της Μιανμάρ προχώρησαν σε εκταφή της Kyal Sin, που δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια μέρα αφότου δεκάδες χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν την τελετή αποχαιρετισμού της Kyal Sin, μιας 19χρονης κοπέλας γνωστής και ως Angel, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι όταν οι δυνάμεις της Μιανμάρ άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν μια διαδήλωση κατά του πραξικοπήματος την Τετάρτη (3/3) στο Μανταλέι, ένα στρατιωτικό όχημα και έξι αστυνομικά φορτηγά έφτασαν στο κινεζικό τμήμα Yunnan του νεκροταφείου Aye Yeik Nyein την Πέμπτη το απόγευμα. Βανδάλισαν τον τάφο της Kyal  και πήραν το σώμα της, ενώ παράλληλα περιόρισαν το σημείο ώστε κανείς να μην μπορέσει να μπει.,

Τρεις ώρες αργότερα, οι κάτοικοι της περιοχής μπήκαν στο νεκροταφείο και ανακάλυψαν ότι το σώμα δεν ήταν πλέον εκεί. 

Η εφημερίδα Mandalay Daily, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της χούντας, δημοσίευσε μια έκθεση την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικές αρχές επρόκειτο να ερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου της νεαρής γυναίκας. Παρόμοιο ρεπορτάζ εμφανίστηκε την Πέμπτη στην τηλεόραση Myawaddy που ελέγχεται επίσης από τον στρατό.

Η εκταφή της Kyal προκάλεσε νέο κύμα οργής από τους επικριτές της χούντας, οι οποίοι κατηγορούν το στρατιωτικό καθεστώς ότι προσπαθεί να αποκρύψει το γεγονός ότι σκοτώθηκε από τις δυνάμεις του στρατού. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αντίπαλοι του πραξικοπήματος περιέγραψαν την εκταφή ως περαιτέρω προσβολή για την Kyal και την οικογένειά της.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι οι αρχές είχαν ζητήσει την άδεια της οικογένειας για εκταφή του σώματος, αλλά δεν ανέφεραν εάν χορηγήθηκε. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε, η αστυνομία, ένας δικαστής και οι γιατροί είχαν προχωρήσει στην εκταφή προκειμένου να διεξάγουν ιατροδικαστική έρευνα. Εντόπισαν μια πληγή στο πίσω μέρος του κεφαλιού και ένα κομμάτι μολύβδου διαμέτρου 1,2 cm από 0,7 cm στον εγκέφαλο και ισχυρίστηκαν ότι δεν συνδεόταν με τις σφαίρες που χρησιμοποιεί η αστυνομία.

Στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε επίσης πως η αστυνομία ήταν πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαδηλωτές, η πληγή ήταν στο πίσω μέρος του κεφαλιού και ότι το αντικείμενο που σκότωσε τον Kyal Sin θα μπορούσε να εκτοξευτεί από ένα όπλο ικανό να πυροβολήσει με σφαίρες διαμετρήματος 0.38.

Η Kyal Sin ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 38 ανθρώπων που σκοτώθηκαν την Τετάρτη (3/3), την πιο αιματηρή μέχρι στιγμής ημέρα των διαδηλώσεων της Μιανμάρ, κατά την προσπάθεια των δυνάμεων ασφαλείας να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες ενάντια στο πραξικόπημα που έχει προκαλέσει τη δίκαιη οργή του λαού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ανησυχία για την επικείμενη εισβολή στη Ράφα-«Ξεφύτρωσαν» χιλιάδες σκηνές

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα