ΑΘΗΝΑ
14:47
|
25.04.2024
Τέσσερις εκρήξεις έπληξαν μια στρατιωτική βάση στο Μπάτα της Ισημερινής Γουινέας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις εκρήξεις έπληξαν μια στρατιωτική βάση στο Μπάτα της Ισημερινής Γουινέας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 άτομα. Βίντεο δείχνουν την καταστροφή και τους πολίτες να φεύγουν, καθώς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί με εκατοντάδες τραυματίες.

Οι εκρήξεις συγκλόνισαν το Μπάτα την Κυριακή το απόγευμα και, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όλα συνέβησαν στη στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο λιμάνι. Τα ανατριχιαστικά βίντεο δείχνουν καπνό να ανεβαίνει από το σημείο της έκρηξης και γυναίκες να κλαίνε, καθώς ορισμένοι από τους τραυματίες φαίνεται να βοηθούνται να απομακρυνθούν από τη σκηνή. Η σκόνη και τα συντρίμμια γεμίζουν τον ουρανό και βρωμίζουν τους δρόμους.

Σε μια δήλωση στην εθνική τηλεόραση, ο Πρόεδρος Τεόντορο Ομπιάνγκ έριξε την ευθύνη για τις εκρήξεις στην αμελή χρήση δυναμίτη στη βάση.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 500 τραυματίστηκαν στην έκρηξη, δήλωσε ο Ομπιάνγκ. Εν τω μεταξύ, ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός TVGE ανέφερε τουλάχιστον 20 θύματα, καθώς τα τοπικά νοσοκομεία έχουν γεμίσει τραυματίες.

Η Ισημερινή Γουινέα ήταν ισπανική αποικία μέχρι το 1968. Η πετρελαϊκή της βιομηχανία την έχει καταστήσει την πλουσιότερη χώρα με ακαθάριστο εθνικό εισόδημα στην υποσαχάρια Αφρική, αλλά η ανισότητα του πλούτου της είναι από τις υψηλότερες στην περιοχή. Το έθνος έδινε πρόσφατα μάχη τόσο με την εξάπλωση της Covid-19, όσο και με την παγκόσμια πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου, στην οποία το κράτος βασίζεται για το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα