ΑΘΗΝΑ
17:27
|
27.04.2024
Έκκληση του Προέδρου στη διεθνή κοινότητα για παροχή βοήθειας στη χώρα που "πάγωσε" από τις φονικές εκρήξεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 420 ακόμη τραυματίστηκαν από τις τέσσερις φονικές εκρήξεις που έπληξαν στρατιωτική βάση στην Μπάτα της Ισημερινής Γουινέας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Υγείας της Χώρας.

Ανατριχιαστικά βίντεο κατέγραψαν της συγκλονιστικές σκηνές που πάγωσαν τη Μπάτα την Κυριακή (7/3) το απόγευμα καθώς ο καπνός και η σκόνη υψώνονταν στον ουρανό και τα συντρίμμια γέμιζαν τους δρόμους.

Ωστόσο, θεωρείται ότι έχασαν τη ζωή τους ακόμη περισσότεροι άνθρωποι καθώς πιστεύεται ότι υπάρχουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια, ενώ περίπου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας τοπική ώρα, το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι υπήρχαν 600 νοσηλευόμενοι, ανέφερε το AP.

Σε μια δήλωση στην εθνική τηλεόραση, ο Πρόεδρος Τεόντορο Ομπιάνγκ έριξε την ευθύνη για τις εκρήξεις στην αμέλεια της Μονάδας Υπεύθυνης Φροντίδας και Προστασίας Εκρηκτικών Υλών σημειώνοντας: “Η πόλη Μπάτα ήταν θύμα δυστυχήματος που προκλήθηκε από την αμέλεια και την απροσεξία της Μονάδας Υπεύθυνης Φροντίδας και Προστασίας Εκρηκτικών Υλών, που συνδέονται με τις αποθήκες πυρομαχικών της Ενκατόμα, οι οποίες πήραν φωτιά”.

“Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν, απευθύνω έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα και τους εθνικούς ευεργέτες να παρέχουν την υποστήριξή τους στην Ισημερινή Γουινέα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που συμπίπτουν με την οικονομική κρίση που οφείλεται στην πτώση των τιμών του πετρελαίου και στην πανδημία της νόσου COVID-19”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της χώρας ζητώντας βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα .

Η Ισημερινή Γουινέα ήταν ισπανική αποικία μέχρι το 1968. Η πετρελαϊκή της βιομηχανία την έχει καταστήσει την πλουσιότερη χώρα με ακαθάριστο εθνικό εισόδημα στην υποσαχάρια Αφρική, αλλά η ανισότητα του πλούτου της είναι από τις υψηλότερες στην περιοχή. Το έθνος έδινε πρόσφατα μάχη τόσο με την εξάπλωση της Covid-19, όσο και με την παγκόσμια πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου, στην οποία το κράτος βασίζεται για το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα