ΑΘΗΝΑ
09:35
|
27.04.2024
“Ανησυχούσαν για το χρώμα του δέρματος του παιδιού μου, δεν ήθελα να ζω”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, κατήγγειλε ότι η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας ανησυχούσε για το χρώμα του δέρματος του πρώτου της παιδιού και εξομολογήθηκε πως οι “γαλαζοαίματοι” την οδήγησαν στο χείλος της αυτοκτονίας.

Δεκατέσσερις μήνες μετά την απόφαση των Μέγκαν και Χάρι να παραιτηθούν των βασιλικών τους καθηκόντων, το ζευγάρι έδωσε μια πολύ προσωπική και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής στην αμερικανική τηλεόραση και αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η 39χρονη πρώην ηθοποιός παραδέχθηκε ότι υπήρξε αφελής για το πώς θα εξελισσόταν η ζωή της μετά τον γάμο της με ένα μέλος της βρετανικής μοναρχίας το 2018. Κατέληξε, όπως, είπε να έχει αυτοκτονικές τάσεις και να θέλει να κάνει κακό στον εαυτό της, ειδικά όταν ζήτησε επαγγελματική βοήθεια για την ψυχική της υγεία και δεν βρήκε καμία ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. “Ντρεπόμουν να το πω τότε, ντρεπόμουν να το παραδεχτώ στον Χάρι. Αλλά γνώριζα πως αν δεν μιλούσα, τότε θα το έκανα. Απλά δεν ήθελα να ζήσω άλλο”.

Η δούκισσα του Σάσεξ ανέφερε πως η βασιλική οικογένεια δεν ήθελε να χρίσει πρίγκιπα τον γιο της, Άρτσι, σήμερα ενός έτους, γιατί ανησυχούσαν για το πόσο σκούρο θα ήταν το χρώμα δέρματός του, κατηγορώντας τους ανοιχτά για ρατσισμό. “Αυτό μου το εκμυστηρεύτηκε ο Χάρι. Αυτό ειπώθηκε σε συζητήσεις που είχε ο Χάρι με την οικογένειά του”, είπε η Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ στη συνέντευξη που μεταδόθηκε από το αμερικανικό δίκτυο CBS. Η Μέγκαν Μαρκλ και ο σύζυγός της δεν κατονόμασαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας με τις ρατσιστικές ανησυχίες. Ο πρίγκιπας Χάρι, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι το Παλάτι σταμάτησε να τους στηρίζει οικονομικά και ότι ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος και διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ήταν αυτός που τον απογοήτευσε περισσότερο από όλους τους συγγενείς του.

Η Δούκισσα του Σάσεξ ανέφερε επίσης ότι μετά τον γάμο απώλεσε κυριολεκτικά την ελευθερία της και περιέγραψε πως υποχρεώθηκε σε μία κατάσταση απομόνωσης στο Παλάτι. Όταν τα ΜΜΕ άρχισαν να εστιάζουν σε εκείνη, η Μέγκαν περιγράφει πως οι “γαλαζοαίματοι” την κρατούσαν περιορισμένη στα ανάκτορα, παραλληλίζοντας εκείνη την κατάσταση με την καραντίνα λόγω κορονοϊού. Εξήγησε ότι ως επίσημο μέλος της βασιλικής οικογένειας  παρέδωσε το διαβατήριό της, το δίπλωμα οδήγησης και τα κλειδιά της και όποτε ζητούσε να βγει για ένα απλό γεύμα με φίλους η απάντηση ήταν αρνητική επειδή “τραβούσε την προσοχή του παραμορφωτικού φακού των μέσων ενημέρωσης ”.

Της ζητούσαν να μην κάνει κανένα απολύτως σχόλιο και σε αντάλλαγμα η βασιλική οικογένεια θα την προστάτευε. Η Όπρα Γουίνφρεϊ ρώτησε την Μαρκλ αν παρέμεινε η ίδια σιωπηλή ή αν επί της ουσίας τη φίμωσαν. Η 39χρονη Αμερικανίδα απάντησε πως “συνέβαινε το δεύτερο”.

Όταν η Μέγκαν ζήτησε να λάβει επαγγελματική, ψυχολογική βοήθεια εκτός Παλατιού της απάντησαν πως αυτό απαγορευόταν. Στην απόγνωσή της απευθύνθηκε στα “μεγαλύτερα μέλη του θεσμού” για βοήθεια – δεν είπε ποια – και της απάντησαν πως δεν είχε επιλογή για ψυχική βοήθεια εξαιτίας της εικόνας που θα έδινε προς τα έξω κάτι τέτοιο.  Απευθύνθηκε και στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων του Παλατιού αλλά της απάντησαν πως από την στιγμή που δεν εργαζόταν για το Παλάτι, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Τελικά έλαβε ψυχολογική υποστήριξη από μία από τις καλύτερες φίλες της πριγκίπισσας Νταϊάνα, την οποία επίσης δεν κατονόμασε. 

Ακόμη, αντέκρουσε τις φήμες ότι η Κέιτ Μίντλετον έκλαψε εξαιτίας της, λέγοντας πως η τελευταία ήταν αυτή που έκανε την ίδια να κλάψει λίγο πριν τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι. “Λίγες ημέρες πριν τον γάμο ήταν αναστατωμένη σχετικά με ένα κοριτσίστικο φόρεμα. Με έκανε να κλάψω, με πλήγωσε πολύ. Ωστόσο μου πρόσφερε λουλούδια ζητώντας συγνώμη στη συνέχεια. Απολογήθηκε. Και σε σχέση με όσα γίνονταν εκείνη την περίοδο, όπου όλοι προσπαθούσαν να μου συμπαρασταθούν δεδομένου του τι συνέβαινε με τον πατέρα μου, δεν έβγαζε νόημα όλα αυτό”, είπε.

Το μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας που βγήκε “αλώβητο” από τη συνέντευξη των Μέγκαν και Χάρι ήταν η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β΄. Ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε ότι σχέσεις του με τη γιαγιά του είναι πολύ καλές και ότι επικοινωνούν συχνά. Για τον αδελφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο Χάρι απλά είπε ότι ο καθένας έχει τραβήξει τον δρόμο του.

Πηγή: Reuters, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα