ΑΘΗΝΑ
23:24
|
17.05.2024
5.255 κρατούμενοι θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο της προεδρικής χάρης που στοχεύει στην εκκένωση των ασφυκτικά γεμάτων φυλακών της χώρας,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μπουρούντι πρόκειται να απελευθερώσει 5.255 κρατούμενους στο πλαίσιο της προεδρικής χάρης που στοχεύει στην εκκένωση των υπερβολικά γεμάτων φυλακών της χώρας, σύμφωνα με διάταγμα που επικαλέστηκε ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος του Μπουρούντι, Εβαρίστ Ενταγισιμιγιέ, αναφέρει στο διάταγμα πως είπε ότι «είναι πεπεισμένος ότι απαιτείται ένα εξαιρετικό μέτρο επιείκειας για την αποσυμφόρηση των φυλακών και τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης».

Το παράρτημα του Μπουρούντι της διεθνούς μη κυβερνητικής ρογάνωσης Δράση από Χριστιανούς για την Κατάργηση των Βασανιστηρίων (ACAT) δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός ανέρχεται σε 40 τοις εκατό περίπου των συνολικά 13.200 κρατουμένων.

Οι κρατούμενοι που θα αποφυλακιστούν είναι όσοι εκτίουν ποινές έως πέντε ετών, με ορισμένες εξαιρέσεις για όσους καταδικάστηκαν για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως η συμμετοχή σε ένοπλη ομάδα ή η απειλή της εθνικής ασφάλειας.

Δέον να σημειωθεί πως οι φυλακές της χώρας της Ανατολικής Αφρικής έχουν χωρητικότητα 4.100 κρατουμένων.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα