ΑΘΗΝΑ
23:25
|
24.04.2024
Βολές κατά της ΕΛ.ΑΣ εξαπέλυσε ο ΓΓ της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, τονίζοντας ότι πρόκειται περί "αλητείας".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις μετά το όργιο αστυνομικής βίας και τα απίστευτα πλάνα που καταγράφηκαν σε βίντεο, την Κυριακή, κατά πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Υπενθυμίζεται ότι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ καταγγέλλεται ότι τραμπούκισαν αναίτια πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο, πλησίασαν ένα παγκάκι που κάθονταν τρεις ενήλικες με δύο παιδιά. Παρότι είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης, οι ένστολοι θέλησαν να τους βεβαιώσουν το πρόστιμο των 300 ευρώ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση ατόμων που ήταν στο σημείο.

Το βίντεο-ντοκουμέντο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο κατέγραψε τον ξυλοδαρμό ενός νεαρού ατόμου, που ζητά από τους αστυνομικούς να σταματήσουν, αλλά εκείνοι συνεχίζουν να τον χτυπούν με τα κλομπ τους.

“Πονάω” τους φωνάζει ο άνδρας, ωστόσο οι ένστολοι συνεχίζουν και τον αναγκάζουν να γονατίσει στο έδαφος.

Στη συνέχεια κάλεσαν ενισχύσεις με αποτέλεσμα όλη η πλατεία να γεμίσει με αστυνομία. Η αστυνομία από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της εξακολουθεί να κάνει λόγο “για επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ” σημειώνοντας ότι έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Από το οπτικοακουστικό υλικό φαίνεται ξεκάθαρα ότι άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ κάνουν επίθεση και ξυλοκοπούν ανελέητα και χωρίς λόγο, πολίτες που κάνουν τη βόλτα τους στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Ωστόσο, πέρα από την αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), το ΚΙΝ.ΑΛΛ, το ΚΚΕ, το ΜΕΡΑ25 και την Ελληνική Λύση που κατηγορούν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία, βολές κατά της ΕΛ.ΑΣ εξαπέλυσε ακόμη και ο ΓΓ της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, καταγγέλοντας τις εικόνες ξυλοδαρμού και τονίζοντας ότι πρόκειται περί “αλητείας”.

“Δεν ξέρω τι προηγήθηκε και δεν με ενδιαφέρει. Μένω στην εικόνα του ξυλοδαρμού που προσβάλει και ντροπιάζει όλους τους αστυνομικούς. Αποστολή μας δεν είναι να είμαστε έτσι. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Αυτό που έγινε είναι ντροπή. Ελπίζω η ηγεσία της Αστυνομίας να κόψει ποπούς σήμερα. Αυτές δεν είναι εικόνες Αστυνομίας, είναι αλητείας” ξεκαθάρισε στο MEGA.

“Έχουμε και εμείς παιδιά που βγαίνουν στον δρόμο και μπορεί να ξέχασαν να στείλουν το SMS. Δεν θα τα ξυλοφορτώσουμε. Και φταίνε και οι επικεφαλής αυτών των αστυνομικών. Ό,τι και να έκανε ο πολίτης δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες” τόνισε ο Σπήλιος Κρικέτος.

Παράλληλα, ο ίδιος κατήγγειλε πως το κλομπ που χρησιμοποιήθηκαν στον ξυλοδαρμό του πολίτη ήταν μεταλλικό, κάτι που απαγορεύεται ρητώς.

Στη συνέχεια ο συνδικαλιστής σημείωσε ότι οι ΕΔΕ που διατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να έχουν αποτέλεσμα κάποια στιγμή.

“Ο πολίτης όταν βλέπει έναν αστυνομικό, πρέπει να νιώθει ασφάλεια, όχι τρόμο” πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι απευθύνθηκε σε όσους πιθανώς δικαιολογούν αυτή την καταστολή, διερωτώμενος τι θα έκαναν σε περίπτωση που ήταν στη θέση του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε.

Εισαγγελική παρέμβαση

Εν τω μεταξύ πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί το ενδεχόμενο αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς. Η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι εκατοντάδες κατοικοι της περιοχής αντέδρασαν δυναμικά την Κυριακή πραγματοποιώντας πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και διαμαρτυρόμενοι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Ωστόσο, για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί επιτέθηκαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά των διαδηλωτών.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

“Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα