ΑΘΗΝΑ
09:18
|
25.04.2024
"Ουδεμία εμπλοκή έχει η Ρωσία με την κριτική που ασκείται στα εμβόλια της Δύσης για τη νόσο COVID-19" ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Ουδεμία εμπλοκή έχει η Ρωσία με την κριτική που ασκείται στα εμβόλια της Δύσης για τη νόσο COVID-19” διεμήνυσε την Κυριακή (07/03) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων που ισχυρίζονται ότι η Ρωσία εμπλέκεται σε εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά των δυτικών εμβολίων της COVID-19. 

“Είναι ανοησία. Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες δεν έχουν καμία σχέση με καμία κριτική κατά των εμβολίων. Εάν αντιμετωπίσουμε κάθε αρνητική δημοσίευση κατά του εμβολίου Sputnik V ως αποτέλεσμα των προσπαθειών των αμερικανικών ειδικών υπηρεσιών, τότε θα τρελαθούμε γιατί τις βλέπουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα και σε κάθε αγγλοσαξονικό μέσο” ξεκαθάρισε στη «Wall Street Journal».

Υπενθυμίζεται ότι η «Wall Street Journal» ισχυρίστηκε, επικαλούμενη ορισμένους αξιωματούχους, ότι υπάρχουν τέσσερις δημοσιεύσεις (New Eastern Outlook, Oriental Review, News Front, Rebel Inside) με φερόμενους συνδέσμους προς τη Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών, που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούνται για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη σε θέματα όπως είναι τα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19.

Ωστόσο, η εφημερίδα δεν παρείχε αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει οποιονδήποτε από τους ισχυρισμούς της.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο (06/03), ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες Άντονι Φάουτσι είπε ότι τα δεδομένα από το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V τού «φαίνονταν αρκετά καλά».

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, έχει καταχωριστεί βάσει της διαδικασίας έγκρισης έκτακτης ανάγκης σε 46 χώρες παγκοσμίως.

Χρειάστηκαν πολύμηνες ερευνητικές προσπάθειες σε19.866 συμμετέχοντες εθελοντές προκειμένου να ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών που επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ποσοστό 91,6%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα