ΑΘΗΝΑ
11:40
|
26.04.2024
Εντός του μήνα θα ανοίξουν επίσης Γυμνάσια και Λύκεια εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σταδιακή άρση του lockdown πριν το τέλος Μαρτίου, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη.

Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωσή της στους πολιτικούς συντάκτες, εντός του μήνα θα ανοίξουν και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ενώ δόθηκε για χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της εστίασης.

Για την εστίαση  παρουσίασε ένα χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας σημειώνοντας ότι τον Απρίλιο θα ανοίξουν τα καταστήματα που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους και τον Μάιο όλα τα υπόλοιπα.

“Τον Απρίλιο θα ανοίξουν τα καταστήματα που διαθέτουν και εξωτερικούς χώρους και τον Μάιο και τα υπόλοιπα” τόνισε, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα γίνει “εφόσον βέβαια το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα κι έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί”.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον εντάχθηκαν περισσότερες περιοχές στις πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), όπου αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων, πλην της ειδική αγωγής. Στις περιοχές αυτές οι μαθητές επέστρεψαν σε καθεστώς της τηλεκπαίδευσης τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να επανεξεταστεί η πορεία της πανδημίας.

Στις αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) περιοχές λειτουργούν κανονικά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία), τα Γυμνάσια και τα ειδικά σχολεία. Σε αυτές τις περιοχές τα Λύκεια δεν λειτουργούν δια ζώσης αλλά με τηλεκπαίδευση.

Παγώνη: υπέρ του ανοίγματος στις 16 Μαρτίου

Νωρίτερα, υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 16 Μαρτίου, τάχθηκε η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα.

“Τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτρα θα φανούν σε περίπου 10 ημέρες. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο” εκτίμησε η κ. Παγώνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ούτε οποιασδήποτε πολιτικός

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα