ΑΘΗΝΑ
01:55
|
27.04.2024
Η σπάνια επιπλοκή της νόσου Covid-19 σε 69χρονο από το Οχάιο που έγινε θέμα στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής ¨Ένωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Ασθενής του νέου κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες υπέστη επίπονη στύση τριών ωρών εξαιτίας μιας σπάνιας επιπλοκής της νόσου Covid-19. Ο 69χρονος ασθενής από το Οχάιο, που δεν κατονομάζεται, διαγνώστηκε με κορονοϊό το περασμένο φθινόπωρο. Το διάστημα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, εμφάνισε πριαπισμό.

Ο ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο Μαϊάμι Βάλεϊ τον Αύγουστο με συμπτώματα σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου. Ο ασθενής, ο οποίος ήταν παχύσαρκος, μπήκε σε αναπνευστήρα όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε και οι πνεύμονες του άρχισαν να “καταρρέουν” μετά από 10 ημέρες θεραπείας. Οι γιατροί τον τοποθέτησαν μπρούμυτα για 12 ώρες ως μία έκτακτη λύση για να βοηθήσουν την κυκλοφορία του αέρα στο σώμα του αλλά όταν επέστρεψε στην αρχική του θέση, οι νοσοκόμοι διαπίστωσαν ότι είχε στύση.

Οι γιατροί που τον κούραραν έγραψαν στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης ότι  νόσος Covid-19 προκάλεσε θρόμβωση στο πέος του. Αμέσως του έβαλαν πάγο στα γεννητικά όργανα για να τον ανακουφίσουν και να φύγει το πρήξιμο αλλά για τρεις ώρες η στύση επέμενε και έτσι οι γιατροί τράβηξαν το αίμα με ένεση. Ο ασθενής δεν είχε τις αισθήσεις του και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις των ιατρών για τον πόνο βίωνε. Μετά από 30 λεπτά το πρήξιμο υποχώρησε και ο ασθενής τέθηκε σε αγωγή με ορό. Δυστυχώς ο 69χρονος πέθανε τελικά ενώ βρισκόταν στη ΜΕΘ.

Πριν από έναν χρόνο το ίδιο συνέβη σε έναν ασθενή στη Γαλλία. Ο 62χρονος άνδρας κατέληξε να υποφέρει από στύση τεσσάρων ωρών λόγω της νόσου  COVID-19.  Για το συγκεκριμένο περιστατικό είχε πάλι γίνει αναφορά σε άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης. Μέσα από αυτή τη δημοσίευση, οι ειδικοί θέλησαν να προειδοποιήσουν τους άνδρες ότι ο πριαπισμός  είναι μια πιθανή “παρενέργεια” του κορονοϊού.

Πηγή: The Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα