ΑΘΗΝΑ
10:21
|
26.04.2024
Το πλοίο ανεφοδιάστηκε ανοικτά της Καλαμάτας ενώ μετέβη ομάδα κτηνιάτρων για να εξετάσει τα άρρωστα ζώα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Ανοικτά του λιμανιού της Καλαμάτας πλέει από το απόγευμα το φορτηγό πλοίο “Elbeik” σημαίας Τόγκο, που μεταφέρει, έχοντας αποπλεύσει από τα μέσα Δεκέμβρη από την Ταραγόνα της Ισπανίας ,1700 βοοειδή που φέρεται πως πάσχουν από καταρροϊκό πυρετό.

Αρχικά το πλοίο είχε τελικό προορισμό λιμάνι της Λιβύης αλλά στη διάρκεια του ταξιδιού του δεν γινόταν δεκτό από κανένα λιμάνι της Μεσογείου, με αποτέλεσμα να αποβούν άκαρπες οι προσπάθειες να προσεγγίσει λιμάνια της Αιγύπτου, της Κύπρου, της Τουρκίας, της Ιταλίας.

Στη γνωστή ιστοσελίδα που αφορά τις κινήσεις πλοίων marinetraffic.com το σκάφος Elbeik δείχνει να πλέει σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Καλαμάτας.

Πληροφορίες της ΕΡΤ που επικαλείται δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλου, αναφέρουν πως ο τελευταίος μαζί με τον Λιμενάρχη Καλαμάτας, Νίκο Γιαννουλάτο, επισκέφτηκαν το πλοίο ενώ κλιμάκιο της κτηνιατρικής υπηρεσίας εποπτεύει την όλη διαδικασία.

Η παράλληλη διαδικασία ανεφοδιασμού του πλοίου έγινε με λάντζες από το λιμάνι της Καλαμάτας ενώ δεν αποσαφηνίστηκε πότε θα αναχωρήσει από την Καλαμάτα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα