ΑΘΗΝΑ
15:19
|
20.04.2024
Κατατέθηκε σειρά μηνύσεων εναντίον των διαδικτυακών εταιριών Google, Facebook, Twitter, Tik Tok και Telegram για μη αφαίρεση αναρτήσεων που καλούσαν παιδιά σε παράνομες διαμαρτυρίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα καταθέτει σειρά μηνύσεων εναντίον των διαδικτυακών εταιριών Google, Facebook, Twitter, Tik Tok και Telegram για μη αφαίρεση αναρτήσεων που καλούσαν παιδιά σε παράνομες διαμαρτυρίες, αναφέρει το πρακτορείο Interfax.

Επικαλούμενο ανακοίνωση δικαστηρίου στη Μόσχα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι υπάρχουν τρεις μηνύσεις κατατεθημένες σε βάρος των Google, Facebook και Twitter, με κατηγορίες για παραβιάσεις που επισύρουν ποινές 4 εκατομμυρίων ρουβλιών (43.000 ευρώ) η καθεμιά. Μηνύσεις κατατέθηκαν επίσης κατά των Tik Tok και Telegram.

Οι υποθέσεις αφορούν στις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες στη Ρωσία υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι που εκτίει πλέον ποινή κάθειρξης 30 μηνών. Οι διαδηλώσεις υπέρ του τέθηκαν στγ Ρωσία εκτός νόμου, με τη Μόσχα να κατηγορεί τη Δύση ότι υποκινεί τις διαμαρτυρίες με στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα.

Σε συνέντευξή του στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πως οι συγκεντρώσεις υποστήριξης προς τον Αλεξέι Ναβάλνι είναι υποκινούμενες από αντιπάλους της Ρωσίας, οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις επιπτώσεις της πανδημίας και την γενικευμένη απογοήτευση για την πτώση του βιοτικού επιπέδου στη χώρα, λόγω του Covid-19, και να ενθαρρύνουν τις συγκεντρώσεις. 

Υποστήριξε επίσης ότι “φιλόδοξοι, πεινασμένοι για δύναμη” άνθρωποι, όπως ο Ναβάλι κατευθύνονται από ξένες δυνάμεις για να υπονομεύσουν τη Ρωσία, καθώς ενοχλούνται από τις επιτυχίες της.

Το πρκατορείο Interfax πρόσθεσε στο ρεπορτάζ του ότι οι μηνύσεις κατά των Google, Facebook και Twitter πρόκειται να εκδικαστούν στις 2 Απριλίου.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα