ΑΘΗΝΑ
03:39
|
24.04.2024
Τέσσερις υπάλληλοι παύθηκαν από τον ΕΟΔΥ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο με το επίμαχο κορονο-γλέντι της Τσικνοπέμπτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερα άτομα παύθηκαν από τον ΕΟΔΥ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο που διακινήθηκε στο διαδίκτυο με το επίμαχο κορονο-γλέντι που είχε στηθεί στο κτήριο της Πολιτικής Προστασίας, το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης.

Όπως προέκυψε από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το κορονογλέντι της Τσικνοπέμπτης δεν αφορούσε τον Νίκο Χαρδαλιά αλλά τον Νίκο Αρκουμανέα καθώς ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο, “μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ.” οι οποίοι παύθηκαν από τα καθήκοντά τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για “λάσπη και προβοκάτσιες από κατ’ επάγγελμα συκοφάντες του έργου που επιτελεί η Υπηρεσία”, χαρακτηρίζοντας “έωλες και αβάσιμες” τις αναφορές για συμμετοχή στελεχών της Πολιτικής Προστασίας στο διαβόητο κορονο-γλέντι.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του ΕΟΔΥ:

Αναφορικά με περιστατικό συνωστισμού προσώπων σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, γνωστοποιεί τα εξής:

• Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον Ε.Ο.Δ.Υ. χώρους του κτιρίου της HELEXPO.

• Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

• Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ., και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα