ΑΘΗΝΑ
03:53
|
20.04.2024
To σενεγαλέζικο αντιπολιτευτικό κίνημα Μ2D ανακοίνωσε σήμερα την ακύρωση των προγραμματισμένων διαδηλώσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

To σενεγαλέζικο αντιπολιτευτικό κίνημα Μ2D ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (9/3) την ακύρωση των προγραμματισμένων διαδηλώσεων, μετά την είδηση της απελευθέρωσης του αντιπολιτευόμενου πολιτικού, Ουσμάν Σόνκο.

Κόμματα της αντιπολίτευσης, με μεγαλύτερο το κόμμα Pastef του Σόνκο είχαν καλέσει σε τριήμερες διαδηλώσεις, διαμαρτυρόμενα για την σύλληψη του Σόνκο την περασμένη Τετάρτη.

Στις διαδηλώσεις, που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες σε όλη την επικράτεια της αφρικανικής χώρας, ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή στην πόλη Μπιγκόνα και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Ο Σόνκο, ένας 46χρονος φορολογικός επιθεωρητής, που ήρθε τρίτος στις προεδρικές εκλογές του 2019, ανακρίθηκε από τις αρχές αφότου ήρθη η κοινοβουλευτική ασυλία την περασμένη εβδομάδα. Ο Σόνκο κατηγορείται για απόπειρα βιασμού γυναίκας σε ένα ινστιτούτο αισθητικής, όπου ο 46χρονος είχε πάει για να κάνει μασάζ. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Σενεγάλης αρνείται την κατηγορία και καταγγέλλει πως πρόκειται για δίωξη με πολιτικά κίνητρα.

Λίγες ώρες μετά την σύλληψη του Σόνκο και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν οι ραδιοτηλεοπτικές αρχές της Σενεγάλης έκοψαν προσωρινά το σήμα δύο ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών με την κατηγορία της υπερπροβολής των επεισοδίων .

Μετά την απελευθέρωσή του ο Σόνκο δήλωσε πως «η επανάσταση ξεκίνησε και κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει», καλώντας ωστόσο τους οπαδούς του σε ειρηνικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα