ΑΘΗΝΑ
13:47
|
26.04.2024
Το ζήτημα της ελλιπούς εκπαίδευσης ειδικών φρουρών έθεσε ο γ.γ. αστυνομικών υπαλλήλων δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ζήτημα της ελλιπούς εκπαίδευσης ειδικών φρουρών έθεσε ο γ.γ. αστυνομικών υπαλλήλων δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Open TV, με αφορμή την αστυνομική αυθαιρεσία στη Νέα Σμύρνη.

«Η εικόνα που παρακολουθήσαμε όλοι μας δεν είναι μια εικόνα που δείχνει μια αστυνομία που σέβεται τα δικαιώματα του πολίτη» είπε και πρόσθεσε ότι «αν κάποιος είναι ανεκπαίδευτος δεν μπορεί να παράγει αυτό που πρέπει. Εγώ έκανα εκπαίδευση 2 και 3 χρόνια. Υπάρχουν ειδικοί φρουροί με εκπαίδευση με 1 και 2 μήνες».

Η εικόνα που παρακολουθήσαμε όλοι μας δεν είναι μια εικόνα που δείχνει μια αστυνομία που σέβεται τα δικαιώματα του πολίτη. Το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι πάρα πολύ μεγάλο αγαθό. Όταν δεν αισθανόμαστε ασφαλείς σε μια χώρα μέσα δεν μπορούμε ούτε να δημιουργήσουμε, ούτε να ζήσουμε, ούτε να μεγαλώσουμε την οικογένεια μας» είπε.

Ως προς την αιτία για όσα συνέβησαν είπε ότι «υπάρχουν πολλές εξηγήσεις». «Μια από αυτές είναι ότι αν κάποιος είναι ανεκπαίδευτος και δεν έχει εκπαιδευτεί σωστά μπορεί να μην μπορεί να παράγει αυτό που πρέπει. Για να βγουν από την αστυνομία κανονικά οι αστυνομικοί κάνουν δύο και τρία χρόνια. Εσείς κ. Παυλόπουλε μπορείτε να κάνετε έναν δημοσιογράφο σε ένα μήνα; Όχι φυσικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι ειδικοί φρουροί έχουν εκπαίδευση ενός μήνα. Αυτό δεν γίνεται, δεν είναι σωστό. Εγώ το πρώτο πράγμα που μου είπαν στη σχολή όταν πήγα ήταν το θέμα της αυτοπροστασίας και το πώς θα συμπεριφέρομαι στον πολίτη» πρόσθεσε.

«Δυστυχώς κάποιοι εξ ημών των συνδικαλιστών νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινωνία και το σώμα αν καλύπτουν καταστάσεις ή θέλουν να κάνουν τη νύχτα μέρα» κατέληξε, αναφορικά με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς που καλύπτουν τις αυθαίρετες συμπεριφορές συναδέλφων τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα