ΑΘΗΝΑ
22:40
|
08.05.2024
Έπεται μπλοκάρισμα αν συνεχίσει η πλατφόρμα να εμφανίζει αναρτήσεις με παιδική πορνογραφία, πληροφορίες για ναρκωτικά, αυτοκτονίες κ.ά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι χρήστες του Twitter στη Ρωσία δυσκολεύονται από σήμερα να τιτιβίζουν το ίδιο γρήγορα τις σκέψεις τους και τα σχόλια τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης καθώς η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor προχώρησε σε επιβράδυνση της ταχύτητας του μέσου.

Και αυτό επειδή όπως εξήγησε σε ανακοίνωσή της η ρωσική ρυθμιστική αρχή το Twitter εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται με το αίτημα αφαίρεσης και μη δημοσίευσης ακατάλληλου περιεχομένου, το οποίο θα μπορούσε να παρακινήσει ανήλικους σε πράξεις αυτοκτονίας, το οποίο περιέχει παιδική πορνογραφία ή πληροφορίες για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.  

Η ρωσική Roskomnadzor επισημαίνει ότι έχει αποστείλει στο Twitter 28.000 αιτήματα για αναρτήσεις, δημοσιεύσεις και συνδέσμους με ακατάλληλο περιεχόμενο. Έχει ζητήσει να διαγραφούν ή να μπλοκαριστούν αλλά η εταιρεία πίσω από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αδρανεί. “Τουλάχιστον 3.168 αναρτήσεις με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν έχουν ακόμα διαγραφεί”, αναφέρει η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας στην ανακοίνωσή της και υπογραμμίζει ότι επίκειται ολοκληρωτικό μπλοκάρισμα της υπηρεσίας αν το Twitter δεν συμμορφωθεί.

Ο Αντόν Γκορέλκιν, μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής αρμόδια για θέματα της Κοινωνίας των Πληροφοριών, δήλωσε ότι στηρίζει την απόφαση της ρυθμιστικής αρχής και εξέφρασε τη λύπη του που “οι Ρώσοι χρήστες βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας εξαιτίας των αποφάσεων και της πολιτικής του Twitter”. “Το κράτος απλά δεν έχει κάποιο άλλο εργαλείο για να ασκήσει πίεση στον παραβάτη”, πρόσθεσε ο Γκορέλκιν σχολιάζοντας την επιβράδυνση της ταχύτητας του Twitter.  

Η επιβράδυνση θα εφαμοσθεί στο 100% των κινητών συσκευών και στο 50% των μη κινητών συσκευών. Σύμφωνα με το BBC υπάρχουν αναφορές ότι είναι γενικά πεσμένες οι ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο στη Ρωσία.

Το Twitter είναι το έκτο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στη Ρωσία και χρησιμοποιείται ευρέως από συμμάχους και συμπαθούντες προς τον αντιπολιτευόμενο του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, όπως διευκρινίζει το BBC.

Πηγή: RT News, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα