ΑΘΗΝΑ
09:44
|
25.04.2024
«Θέλω απλώς να μου φέρονται δίκαια, να με αντιμετωπίζουν όπως όλοι οι άλλοι», δήλωσε ο Τίλμαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκ έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο η είδηση ότι παραπληγικός Αντόνι Τίλμαν, κρατούμενος σε φυλακή στην πόλη Σαιντ Λούις της πολιτείας Μιζούρι, στερήθηκε το ντους επί πέντε μήνες, καθώς δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές για ανθρώπους με αναπηρίες.

Η είδηση έγινε γνωστή μετά την μήνυση που κατέθεσε ο κρατούμενος κατά των δημοτικών αρχών, ζητώντας να του παραχθεί πρόσβαση σε ντουζιέρα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του Τίλμαν. Μέχρι τώρα είχε παρασχεθεί στον 39χρονο κρατούμενο ένας νιπτήρας και μια πετσέτα, τα οποία όμως δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει λόγω των περιορισμών που τίθενται από τις κινησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

«Θέλω απλώς να μου φέρονται δίκαια, να με αντιμετωπίζουν όπως όλοι οι άλλοι», δήλωσε ο Τίλμαν σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από μια από τις ομάδες υπεράσπισης που ανέλαβαν την υπεράσπιση του αιτήματος του, ονόματι ArchCity Defenders.

Δέον να σημειωθεί πως ο Τίλμαν δεν είναι ο μοναδικός κρατούμενος των φυλακών του Σαιντ Λούις με παράπονα. Τρείς εξεγέρσεις έχουν γίνει από το περασμένο Δεκέμβρη, με αποκορύφωμα εκείνη που έλαβε χώρα πριν μόλις ένα μήνα, όταν 117 φυλακισμένοι έβαλαν φωτιά στα στρωματά τους για τις συνθήκες κράτησης και τα χαλαρά υγειονομικά πρωτόκολλα εν μέσω πανδημίας.

Πηγές: NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα