ΑΘΗΝΑ
02:21
|
27.04.2024
Ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», μετά από διακοπή 10 ημερών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», μετά από διακοπή 10 ημερών (1-10 Μαρτίου).

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ξεκίνησε από σήμερα η διανομή ζεστών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία όπου συνεχίζεται η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (23% επί του συνόλου των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα) και σε ειδικά σχολεία. Τις επόμενες ημέρες, η διανομή θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες που παραμένουν ανοιχτές και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Από το σύνολο των ενταγμένων στο πρόγραμμα 1.353 σχολικών μονάδων, σήμερα παραμένουν ανοιχτές 441. Εκτιμάται ότι, έως την Παρασκευή 12 Μαρτίου, θα υπάρξει κάλυψη σε ποσοστό άνω του 70% επί των ανοικτών μονάδων.

Η διανομή γευμάτων για το τρέχον σχολικό έτος γίνεται καθημερινά σε 185.311 μαθητές, ηλικίας 6-12 ετών, σε 1.353 σχολικές μονάδες και 74 γεωγραφικά τμήματα της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως η διακοπή του προγράμματος είχε πυροδοτήσει σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αλλά και την οργή αρκετών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα