ΑΘΗΝΑ
14:11
|
19.04.2021
Αδιαφάνεια, έλλειψη μέτρων και εγκατάλειψη των εργαζόμενων στην πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Έγκλημα διαρκείας” χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ την τακτική που ακολουθούν κυβέρνηση και εργοδότες εδώ και έναν χρόνο, με αφορμή την υγειονομική κρίση.

Συνδικαλιστικά στελέχη από ολόκληρη τη χώρα, σπάζοντας το πέπλο της σιωπής που επιχειρούν να επιβάλλουν εργοδότες εκμεταλλευόμενοι την… επιλεκτική μυωπία της κυβέρνησης, συγκέντρωσαν στοιχεία σχετικά με κρούσματα παραβίασης των μέτρων υγειονομικής προστασίας σε διάφορους εργασιακούς κλάδους, από ολόκληρη τη χώρα, συντάσσοντας την “Εργασιακή Μαύρη Βίβλο”.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, “κάθε μέρα συγκεντρώνονται εκατοντάδες καταγγελίες για κρούσματα σε χώρους δουλειάς, που ξεπερνούν ακόμη και τα στοιχεία που ανακοινώνει επίσημα η κυβέρνηση. Ήδη μετράμε νεκρούς σε χώρους δουλειάς”.

Δεδομένου, ότι πρόκειται για τον τρίτο τόμο (!) από την εμφάνιση της πανδημίας, καθίσταται σαφής η έκταση του προβλήματος….

Υγεία

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο αποκάλυψε 4 κρούσματα σε δύο νοσηλευτές και έναν γιατρό της Α Παθολογικής κλινικής και κατόπιν σε μία νοσηλεύτρια της Πνευμονολογικής κλινικής.

Κρούσμα υπήρξε, επίσης, και σε νοσηλευόμενο ασθενή στην Ψυχιατρική κλινική.

Στο ίδιο Νοσοκομείο υπήρξε κρούσμα στη Μονάδα Εμφραγμάτων (ΜΕΚ). Το Σωματείο κατήγγειλε πως παρά το γεγονός ότι έχουν νοσήσει περισσότεροι από 590 υγειονομικοί, η κυβέρνηση αρνείται να γίνεται συστηματικός προληπτικός έλεγχος όλων των εργαζομένων στις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες, αλλά και όλων των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία, για να προληφθεί η μετάδοση από ασυμπτωματικούς/προσυμπτωματικούς νοσούντες.

Τράπεζες

Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών επιχειρήσεων στην Αττική καταγγέλλει ότι τα καταστήματα της ALPHA BANK σε Βριλήσσια, Κολωνάκι, Φιλελλήνων, Νέο Φάληρο, Ασπρόπυργο και αλλού, εξακολουθούν να λειτουργούν με το 100% των εργαζομένων. Τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά και τα “υγειονομικά πρωτοκόλλα” κουρελιάζονται.

Το ίδιο σωματείο με αφορμή τα δεκάδες κρούσματα που βρέθηκαν στο Νομισματοκοπείο της Τράπεζας της Ελλάδος, έχει αναδείξει τα τεράστια κενά κι ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους των τραπεζών, όπου παρατηρείται γενικευμένη διασπορά του ιού.

Καταγγέλλει επίσης την διοίκηση της PQH, που διορίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος για να λειτουργήσει ως Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα, για απόκρυψη κρουσμάτων στα γραφεία της.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη “ΜΕΛΛΟΝ” ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 5 κρούσματα στη Δελέτη (συνεργαζόμενο γραφείο της εταιρείας) σε ένα τμήμα 15 ατόμων.

Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου ενημερώθηκε από τοπικό μέσο ενημέρωσης ότι συνάδελφος τους, σε υποκατάστημα τράπεζας στο νησί βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Τρόφιμα – Ποτά

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών ότι τα κρούσματα στα εργοστάσια κονσερβοποιίας PAVLIDES-ΚΡΟΝΟΣ (Πέλλα)-VENUS (Ημαθία), στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις ΠΙΝΔΟΣ-ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ (Ιωάννινα), στην βιομηχανία επεξεργασία κρέατος ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ (Καβάλα), στην ΔΕΑΣ τυποποίηση ελιάς (Χαλκιδική), ΜΕΤΑΧΑ οινοποιία (Αττική), στην AGROVIM τυποποίηση λαδιού (Μεσσηνία), προστίθενται στην μακριά λίστα όπου οι εργαζόμενοι νοσούν από Covid-19 .

Το Σωματείο Εργαζομένων Ομίλου Νηρέας-Ιχθυοκαλλιέργειες στο Νομό Ευβοίας πληροφορήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης την ύπαρξη κρουσμάτων στο τμήμα μεταποίησης στο Κορωπί, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης. Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ευρώτα, όπου διαμένουν, εργάζονται και κυκλοφορούν περίπου 2500 εργάτες γης, κυρίως πακιστανικής καταγωγής, παρουσιάστηκαν απανωτά κρούσματα κορωνοϊού.

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών νομού Ημαθίας – Πέλλας κατάγγειλε μετά την ραγδαία εξάπλωση κρουσμάτων στην επιχείρηση “Παυλίδης” στα Γιαννιτσά, και κρούσματα στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας “Κρόνος” στην περιοχή της Σκύδρας.

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών νομού Αττικής και Νήσων ενημέρωσε για νέο κρούσμα στο εργοστάσιο του METAXA που προστίθεται στη μακριά λίστα των χώρων δουλειάς όπου εργαζόμενοι νοσούν από τον Covid-19. Κρούσματα βρέθηκαν και στην εταιρεία ΗΛΙΟΣ, όπου 13 εργαζόμενοι είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Το Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν 8 κρούσματα στο πτηνοσφαγείο της επιχείρησης ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. και κατήγγειλε ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, το οποίο βρίσκεται κοντά στον εργασιακό χώρο όπου βρέθηκαν τα κρούσματα, όπως και στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Επίσης συμπτώματα γρίπης έχουν εμφανίσει εργαζόμενοι το πτηνοσφαγείο της ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ που βρίσκεται στον Πισσώνα Ευβοίας, σε κοντινή απόσταση από το πτηνοσφαγείο της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε.

Με ανακοίνωσή του το ίδιο συνδικάτο αφού αναφέρεται στα 114 κρούσματα στην Πέλλα και 191 στα Γιαννιτσά συνεχίζει να αποκαλύπτει κρούσματα σε ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, ΣΟΓΙΑ, ΜΙΜΙΚΟ–HQF (όμιλος Φιλίππου), ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ (ΒΟΚΤΑΣ–ΜΑΖΑΡΑΚΙ–ΣΚΑΛΕΖΑ). Στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων όπου βρίσκεται η πλειοψηφία αυτών των επιχειρήσεων έχει διαπιστωθεί διασπορά και έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές από Covid-19.

Με νέα ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας αποκαλύπτει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού (25 με 35, καθώς δεν υπάρχει ακριβής ενημέρωση) στην επιχείρηση ΜΙΜΙΚΟΣ-HQF (όμιλος Φιλίππου).

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας αναφέρει κρούσμα στο εργοστάσιο OLYMPIC.

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας ανακοίνωσε ότι το κρούσμα κορονοϊού σε μετανάστη εργάτη γης στην Αργολίδα δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Το ίδιο συνδικάτο επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν κρούσματα εργαζομένων στο συσκευαστήριο “Μητροσύλης Α.Ε.” στο Ανυφί, δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας και στον όμιλο ιχθυοκαλλιεργειών “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ – ΝΗΡΕΑΣ – ΣΕΛΟΝΤΑ” στην Επίδαυρο.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ ανακοίνωσε την ύπαρξη κρουσμάτων σε εργοστάσια της ΦΑΓΕ σε Μεταμόρφωση και Τρίκαλα. Ακόμη και θάνατο εργάτη.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ ανακοίνωσε 4 θετικά κρούσματα στο εργοστάσιο στην Αθήνα και 14 στο εργοστάσιο της επιχείρησης EMFI (πρώην ΕΒΓΑ).

Το Σωματείο Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν κρούσματα στην επιχείρηση ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. εκ των οποίων μια εργαζόμενη μητέρα απεβίωσε.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ κατήγγειλε την εγκληματική στάση του ομίλου AVRAMAR (ιχθυοκαλλιέργειες ΝΗΡΕΑΣ-ΣΕΛΟΝΤΑ), που απέκρυψε επιβεβαιωμένο κρούσμα στο εργοστάσιο τροφών στην Αρτάκη (πρώην ΚΕΓΚΟ), με συνέπεια να έχει ήδη επιβεβαιωθεί η μετάδοση σε έναν ακόμη εργαζόμενο, ενώ σε κίνδυνο είναι άμεσα δεκάδες. Ήδη έχει εντοπιστεί θετικό το 15% των εργαζομένων, με τη μονάδα να μην έχει σταματήσει ούτε λεπτό.

Η Γραμματεία Ρεθύμνου ΠΑΜΕ ανακοίνωσε 39 κρούσματα στο Εργοστάσιο της Creta Farm.

Λογιστές

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Αττικής κατήγγειλε τις εξελίξεις στην PwC, που αψηφώντας ακόμα και τα ελλιπή μέτρα του ΕΟΔΥ, μετατρέπει τα γραφεία της σε εστία μετάδοσης του κορονοϊού.

Εμπόριο

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου κατήγγειλε ότι, ενώ υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενη στο σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στην περιοχή Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, η επιχείρηση παραμένει ανοιχτή χωρίς να ακολουθήσει τα απαραίτητα πρωτόκολλα.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου κατήγγειλε την εργοδοσία του My Market Καλλονής, όπου μετά την εμφάνιση κρούσματος σε υπάλληλο του σουπερμάρκετ αρκέστηκαν στα αποτελέσματα rapid test και θεώρησαν ασφαλές συνεχιστεί η λειτουργία του καταστήματος.

Κατήγγειλε επίσης την εργοδοσία του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος γιατί το κατάστημα του Καρά Τεπέ λειτούργησε ενώ διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα, χωρίς καμία ενημέρωση προς εργαζομένους και κοινό.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης κατήγγειλε την κατάσταση συνολικά αλλά ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ, που έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά σε μια σειρά χώρους (Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, LIDL, MyMarket κτλ.) καταγράφονται δεκάδες κρούσματα Covid-19.

Επίσης το ίδιο σωματείο καταγγέλλει την εργοδοσία των “Υπεραγορών Σκλαβενίτη” για τους απαράδεκτους χειρισμούς της στα αλλεπάλληλα κρούσματα που σημειώθηκαν σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης.

Άλλον ένα νεκρό εργαζόμενο ανακοίνωσε η Ένωση στη Θεσσαλονίκη που εργαζόταν στο κατάστημα του “Μασούτη” στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας κατήγγειλε την αύξηση κρουσμάτων μέσα στις εμπορικές επιχειρήσεις όπως το πολυκατάστημα HONDOS στην Ομόνοια, με τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα και την εργοδοσία να παίρνει ως μοναδικά μέτρα τη θερμομέτρηση στους εργαζόμενους και τη σύσταση να είναι προσεκτικοί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν και τα 11 κρούσματα στο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, στο κατάστημα του Αλίμου, με τους ίδιους τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο κατάστημα να κάνουν λόγο για πάνω από 20 κρούσματα.

Στο ΑΒ στο Περισσό ο διευθυντής του καταστήματος ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την ύπαρξη κρουσμάτων. Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν και άλλες μεγάλες αλυσίδες που εκτός από την απόκρυψη κρουσμάτων εκβιαστικά συστήνουν στους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο. Επίσης κατήγγειλε κaι άλλα τρία επιπλέον κρούσματα στο Σκλαβενίτη στη Χαλκηδόνα, 11 στο Ίλιον και 10 στην Πετρούπολη.

Μέσα στο Μάρτη υπήρξαν ακόμη 11 κρούσματα στο My Market στον Άγιο Ελευθέριο σε 38 εργαζόμενους και 11 κρούσματα στο My Market στο Λόφο Σκούζε. Μάλιστα στο τελευταίο ο διευθυντής προκλητικά δήλωσε “ότι 100% φταίνε οι εργαζόμενοι “…

Μέσα στο, Μάρτη ήρθε στο σύλλογο καταγγελία για κρούσματα στο κατάστημα του “Μασούτη” στο Περιστέρι, όπου μόνο τέσσερις εργαζόμενοι βρέθηκαν αρνητικοί όλοι οι υπόλοιποι, περίπου 18, ήταν θετικοί. Το κατάστημα “Μασούτης” στο Χαλάνδρι έκλεισε για τρεις μέρες, χωρίς να υπάρξουν στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων και τη διασπορά σε πελάτες.

Ακόμα, δύο κρούσματα στον ΑΒ στο Μενίδι, ένα στα Μελίσσια και στα Πετράλωνα (περίπου 40), οκτώ κρούσματα στο Lidl Περιστερίου και δύο κρούσματα στο Lidl Ελαιώνα.

Νεκρός εργαζόμενος από κορονοϊό στον “Σκλαβενίτη” στον Πειραιά.

Η εργοδοσία της Lidl συνεχίζει την επικίνδυνη τακτική της ανακύκλωσης εργαζομένων από κατάστημα σε κατάστημα, από πόλη σε πόλη, από νομό σε νομό. Εργαζόμενοι από τον Ελαιώνα και το Περιστέρι πήγαν στην Χίο να βοηθήσουν στο στήσιμο του καταστήματος εκεί. Τη Δευτέρα βρέθηκαν τα πρώτα θετικά κρούσματα στη Χίο, την Τετάρτη το πρώτο στον Ελαιώνα και επτά στο Περιστέρι.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας ανακοίνωσε ότι τέσσερα εργαζόμενοι από κατάστημα της επιχείρησης Lidl στη Λαμία βρέθηκαν θετικοί στον ιό και έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου έκανε παρέμβαση σε υποκατάστημα σούπερ μάρκετ όπου καταγράφηκαν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα. Έχει ανακοινώσει ότι παρουσιάστηκαν κρούσματα σε Lidl, Χαλκιαδάκη, Βασιλόπουλο και τουλάχιστον τέσσερα κρούσματα στην επιχείρηση “Σκλαβενίτη”.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας ανακοίνωσε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου κατήγγειλε την τραγική κατάσταση στη ΒΙΑΛ και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την διασπορά του κορωνοϊού. Εργαζόμενοι και πρόσφυγες είναι στο έλεος του ιού, με μηδενικές σχεδόν προφυλάξεις. Μετά μια βδομάδα από τη διάγνωση covid-19 σε εγκύους και η μοναδική ενέργεια που έγινε από το υπουργείο, πέρα από τη μεταφορά κάποιων κρουσμάτων, ήταν το lockdown που κι αυτό δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Τύπος – Χαρτί

Το Συνδικάτο Τύπου Χάρτου κατήγγειλε ότι καθημερινά όλο και μεγαλώνει ο αριθμός των κρουσμάτων σε εργοστάσια του κλάδου όπως αυτά σε εργαζόμενους στην εταιρεία “BESTPACKAGINGSOLUTION Μ. ΕΠΕ” στο Κορωπί. Στην επιχείρηση, ήταν οκτώ εργαζόμενοι θετικοί από τους 15.

Η εργοδοσία του “Σκαγιά” αποκρύπτει τα κρούσματα και εξακολουθεί να μην ενημερώνει τους εργαζόμενους.

Φάρμακο

Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής μετά από ανώνυμες καταγγελίες εργαζόμενων στην UNIPHARMΑ, ενημερώθηκε για την ύπαρξη δεκάδων κρουσμάτων και κατήγγειλε την εταιρία γιατί αρνήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπία του συνδικάτου.

Εκπαίδευση

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει ότι δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για τον περιορισμό της διασποράς, με βάση τα νέα “πρωτοκόλλα” του ΕΟΔΥ. Παρουσιάστηκαν κρούσματα περίπτωση στο Βαθμολογικό Κέντρο του Πειραιά, σε εκπαιδευτικό σε Γυμνάσιο, σε μαθητή σε άλλο Γυμνάσιο της ΔΙΔΕ Πειραιά.

Επίσης σε Γυμνάσιο του Κορυδαλλού νόσησε η διευθύντρια του σχολείου, η οποία αντικειμενικά ήρθε σε επαφή με όλους τους εκπαιδευτικούς και η μοναδική οδηγία που δόθηκε από τον ΕΟΔΥ ήταν να μπουν σε καραντίνα μόνο οι δυο υποδιευθυντές, αφού μόνο αυτοί θεωρηθήκαν ως “στενές” επαφές.

Σε άλλο Γυμνάσιο του Πειραιά νόσησε εκπαιδευτικός και η μόνη οδηγία ήταν να κάτσουν σπίτι τους όσοι ήρθαν σε στενή επαφή μαζί του.

Στο 9ου ΕΠΑΛ Πειραιά που στεγάζεται σε μια… πολυκατοικία, χωρίς προαύλιο, χωρίς κανονικό γραφείο καθηγητών, με μικρές σχολικές αίθουσες διαγνώστηκε τυχαία μαθητής θετικός (κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου). Πέρα από το κλείσιμο του συγκεκριμένου τμήματος και την απολύμανση, δεν πάρθηκε κανένα άλλο μέτρο, όπως άλλωστε και σε άλλα σχολεία που υπήρξε κρούσμα.

Αποκορύφωμα ήταν το θετικό κρούσμα σε μαθητή στο Γυμνάσιο Κερατσινίου, όπου δεν ειδοποιήθηκαν καν οι γονείς των υπόλοιπων μαθητών του τμήματος.

Μέταλλο

Το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Αττικής & Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εργαζόμενους της Εταιρείας GRANTEX και σε εργαζόμενους των Νέων Ελληνικών Ναυπηγείων Σπανοπούλου. Επίσης στα Ε.Α.Σ Υμηττού εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας κατήγγειλε πως στην περιοχή της Λοκρίδας Φθιώτιδας όπου εργάζονται εκατοντάδες εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, υπάρχουν επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα.

Μεταφορές

Τα Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ κατάγγειλαν 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο της ναυτιλιακής εταιρείας TUI που μετέφερε 922 επιβάτες.

Κρούσμα παρουσιάστηκε και τα μέλη του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” της ναυτιλιακής εταιρείας ANMEZ, όπως και στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΚΥΔΩΝ” της ναυτιλιακής εταιρείας ANEK LINES, που εκτελεί δρομολόγια στα λιμάνια Σαν Ντομίνγκο και Σαν Χουάν, στην Καραϊβική, με 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, κατόπιν υγειονομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στα μέλη του πληρώματος του.

Η ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε 12 κρούσματα στο Ε/Γ-Ο/Γ NISSOS RODOS που εκτελεί τη γραμμή Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας αποκάλυψε την διάγνωση κρουσμάτων του COVID-19 σε 2 μέλη του πληρώματος σε πλοίο της πορθμειακής γραμμής Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα.

Η παράταξη της ΔΑΣ στον ΟΑΣΘ ανακοίνωσε ότι υπάρχει επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στους εργαζόμενους (τουλάχιστον 30 κρούσματα).

Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ κατήγγειλε κρούσματα στο αμαξοστάσιο Αγίου Δημητρίου και σε εργαζόμενο ελιγμοδηγό στο αμαξοστάσιο του Ρουφ.

Μέσα Ενημέρωσης

Η ΠΟΣΠΕΡΤ κατήγγειλε ότι η διοίκηση της ΕΡΤ κρύβει τα κρούσματα Covid-19 σε εργαζόμενους και αδιαφορώντας παίζει με την υγεία και την ασφάλειά τους

Τηλεπικοινωνίες – Ταχυμεταφορές

Το Σωματείο Εργαζομένων στη Vodafone-360 Connect κατήγγειλε την εργοδοσία που, ενώ ήταν ενήμερη για την ύπαρξη κρούσματος στο τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών στο κτήριο του Φαλήρου, για ακόμα μια φορά προτίμησε την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας έναντι της ασφάλειας των εργαζόμενων.

Το Σωματείο ΣΕΤΤΑ (Ταχυδρομείων-Tαχυμεταφορών) ανακοίνωσε την ύπαρξη κρούσματος στα ΕΛΤΑ COURIER που διασωληνώθηκε στον Ευαγγελισμό.

Το ίδιο sωματείο κατήγγειλε ότι υπάρχουν άλλα okt;v κρούσματα στο Κέντρο Διαλογής της Γενικής Ταχυδρομικής με την εργοδοσία να αρνείται να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων Cosmote-E value κατήγγειλε την εργοδοσία για ελλιπείς οδηγίες προς τους εργαζόμενους στον κτίριο του Κεραμεικού, όπου υπήρχε ενδεχόμενο κρούσμα, καθώς και για το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκαν μαζικά τεστ, όπως και την ίδια απαράδεκτη τακτική στα κτίρια της Καλλιθέας και της Αθηνάς.

Δήμοι και ΟΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α του Νομού Πρέβεζας ανακοίνωσε ότι υπάρχει νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εργαζόμενο στους Δήμους του Νομού Πρέβεζας, μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εργαζόμενους του Δήμου Πάργας και Δήμου Ζηρού. Παράλληλα, στη Δημοτική Ενότητα Λούρου έχει διαγνωστεί με κορονοϊό άμεσα συγγενικό πρόσωπο εργαζόμενης στον τομέα καθαριότητας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής κατήγγειλε την κατάσταση στις υπηρεσίες του Δήμου Καισαριανής, με τα κρούσματα Covid-19 να διαδέχονται το ένα το άλλο και τη δημοτική ασρχή να αδιαφορεί. Στις δομές όπου υπήρξαν κρούσματα (παιδικοί σταθμοί-ΚΕΠ), η δημοτική αρχή απλά τις έκλεισε χωρίς να ενημερώσει εγκαίρως τους εργαζόμενους, γονείς και οποιονδήποτε άλλο εμπλεκόμενο, για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθηθεί.

Κρούσματα παρουσιάστηκαν σε παιδικό σταθμό στο δήμο Αμαρουσίου, όπου αντί η διοίκηση του δήμου και η διοίκηση του ΟΚΟΙΠΑΔΑ να προχωρήσουν σε ανακοίνωση-ενημέρωση των γονιών για άμεσο κλείσιμο του σταθμού και να προχωρήσουν στην εφαρμογή κατάλληλων μέτρων, όπως απολύμανση του χώρου και τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, προσπάθησαν να το αποκρύψουν.

Κρούσμα κατεγράφη και στο Δημαρχείο Γαλατσίου.

Το Σωματείο Εργαζομένων δήμου Βύρωνα ανακοίνωσε ότι τέσσερις εργαζόμενοι είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι υπάρχουν κρούσματα σε σχολικές μονάδες του Ηρακλείου, νηπιαγωγεία και σε παιδικό σταθμό του Δήμου Ηρακλείου, στην περιοχή της Φορτέτσας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία τους.

Δημόσιο

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρία “Κτιριακές Υποδομές” εκφράζει την έντονη ανησυχία του για νέο κρούσμα κορωνοϊού στην εταιρεία, αλλά και την αγανάκτησή του για τα απολύτως ανεπαρκή μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης σε περίοδο μάλιστα έξαρσης της πανδημίας. Στο κεντρικό εξαώροφο κτίριο της εταιρείας όπου προέκυψε το νέο κρούσμα, εργάζονται τουλάχιστον 150 άτομα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας ανακοίνωσε ότι υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αχαρνών 381, στην Αχαρνών 2 και την Καπνοκοπτηρίου.

Η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων κατήγγειλε τον θάνατο από κορονοϊό δικαστικού υπαλλήλου στο Πρωτοδικείο του Πειραιά, απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στις δικαστικές υπηρεσίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Συμφωνία σ’ ένα ελαστικότερο “φρένο” έκτακτης ανάγκης

Η Αυστρία ενέκρινε την αγορά του Sputnik V

“Μονόδρομος” το άνοιγμα Δημοτικών & Γυμνασίων στις 10 Μαΐου

Οικογενειακή τραγωδία στο Κορωπί – Πατέρας σκότωσε τον γιο του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα