ΑΘΗΝΑ
20:15
|
23.04.2024
Φονικό ατύχημα με μαθητές και γονείς που επέστρεφαν από προσκύνημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λεωφορείο που μετέφερε 66 άτομα, μεταξύ των οποίων και μαθητές, που επέστρεφαν από σχολική εκδρομή και θρησκευτικό προσκύνημα, έπεσε σε χαράδρα στη νήσο Ιάβα της Ινδονησίας το βράδυ της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 27 άνθρωποι- μεταξύ των οποίων ο οδηγός του λεωφορείου και μαθητές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη βοήθεια γερανών, τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν 39 επιζήσαντες από το κουφάρι του λεωφορείου, που κατέληξε σε χαράδρα στη Σουμεντάνγκ, στο δυτικό τμήμα της Ιάβας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας, ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Τοπικός αξιωματούχος της υπηρεσίας, βεβαίωσε ότι η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί και ότι οι επιζήσαντες διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο.

Το υπουργείο Μεταφορών ανέφερε πως κατά τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, η άδεια κυκλοφορίας του λεωφορείου ενδέχεται να είχε λήξει.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα πραγματοποιούνται συχνά στο οδικό δίκτυο του αρχιπελάγους που βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Επίσης, η πλειονότητα των οχημάτων που κυκλοφορούν είναι παλιά και κακοσυντηρημένα, ενώ ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας παραβιάζεται συχνά από τους ντόπιους οδηγούς.

Στα τέλη του 2019 τουλάχιστον 35 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα στη νήσο Σουμ.

Πηγές: Reuters, alarabiya

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα