ΑΘΗΝΑ
15:15
|
23.04.2024
Το νομοσχέδιο ενεκρίθη από την Κάτω Βουλή – Απομένει η ψηφοφορία στη Γερουσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με 316 ψήφους υπέρ και 129 κατά η Κάτω Βουλή του Μεξικού ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση. Απομένει η ψηφοφορία στο σώμα της Γερουσίας, αλλά το κόμμα του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραντόρ δηλώνει βέβαιο ότι το νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί.

Η εξέλιξη αυτή θα καταστήσει το Μεξικό μία από τις μεγαλύτερες ρυθμιζόμενες αγορές κάνναβης στον κόσμο. Ο πρόεδρος του Μεξικού πιστεύει ότι η νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση θα βοηθήσει την κυβέρνησή του στην πάταξη του λαθρεμπορίου αλλά και στον πόλεμό της εναντίον των πανίσχυρων καρτέλ ναρκωτικών.

Το εν λόγω νομοσχέδιο είχε υπερψηφιστεί από τη Γερουσία τον Νοέμβριο αλλά λόγω κάποιων τροποποιήσεων που προστέθηκαν από την Κάτω Βουλή πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία.

Ο νέος νόμος επιτρέπει στους χρήστες με άδεια να φέρουν πάνω τους έως και 28 γραμμάρια κάνναβης αλλά και τη φύτευση τουλάχιστον οκτώ δενδρυλλίων στα σπίτια για προσωπική χρήση. Επί του παρόντος η κατοχή κάνναβης άνω των πέντε γραμμαρίων είναι παράνομη.

Οι επικριτές και πολέμιοι του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι η νομιμοποίηση θα καταστήσει τη μαριχουάνα προσιτή σε όλες τις ηλικίες ακόμα και σε παιδιά. Οι άλλες δύο χώρες που έχουν νομιμοποιήσει την κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση είναι η Ουρουγουάη και ο Καναδάς.

Το 2017 ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πιένα Νέτο είχε νομιμοποιήσει την κάνναβη για ιατρική χρήση.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ν.Δ. να πάψει να παριστάνει το θύμα

Κόντρα Μασκ-Αλμπανίζι: «Νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου»

Παραμένει στην φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Νέα Αριστερά για τη φωτιά στη Σούδα: Η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τις αποτυχίες της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα