ΑΘΗΝΑ
02:23
|
27.04.2024
Λόγω εμφάνισης θρόμβων στο αίμα εμβολιασμένων – Αναστολή και σε Αυστρία, Εσθονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο και Λετονία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δανία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρείας AstraZeneca μετά την αναφορά περιστατικών με εμφάνιση  θρόμβων στο αίμα εμβολιασμένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών της σκανδιναβικής χώρας, έχουν καταγραφεί περιστατικά δημιουργίας θρόμβων στους εμβολιασθέντες με το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, χωρίς να διευκρινιστεί ο αριθμός των περιστατικών αυτών. Επιπλέον ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι διερευνάται τυχόν σύνδεση του εν λόγω εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού με θάνατο ατόμου στην Αυστρία μετά από τη χορήγηση δόσης του εμβολίου της AstraZeneca. “Προς το παρόν δεν μπορεί να εξαχθεί συμπέρασμα για το αν υπάρχει κάποια σύνδεση. Θέλουμε να προλάβουμε καταστάσεις και το όλο θέμα εξετάζεται διεξοδικά”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Δανίας, Μάγκνους Χένικε.

Πέντε ακόμα κράτη – η Αυστρία, η Εσθονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και η Λετονία – έχουν διακόψει προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca μετά τον θάνατο μιας 49χρονης γυναίκας στην Αυστρία που διαγνώστηκε με πολλαπλή θρόμβωση και πέθανε 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της. Ένα ακόμα άτομο αναρρώνει μετά τη νοσηλεία του με θρόμβους τις αρτηρίες των πνευμόνων και δύο ακόμη περιστατικά θρόμβων έχουν καταγραφεί και όλα φέρεται να συνδέονται με την ίδια παρτίδα εμβολίων της AstraZeneca.

Ωστόσο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε χθες ότι δεν έχει διαπιστώσει κάποια σύνδεση ανάμεσα στον θάνατο της 49χρονης και στο εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ο ΕΜΑ διευκρίνισε ότι η ύποπτη παρτίδα εμβολίων με την ετικέτα ABV5300 έχει απομονωθεί στην Αυστρία. Η εν λόγω παρτίδα περιελάμβανε από ένα εκατομμύριο δόσεις, οι οποίες έχουν μοιραστεί σε 17 χώρες της ΕΕ.  Μέχρι την Τρίτη είχαν αναφερθεί συνολικά 22 περιστατικά θρόμβων σε 3 εκατομμύρια εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstraZeneca ανά τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δηλαδή ποσοστό 0,00073%. Το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρείας εγκρίθηκε από τον EMA στις 30 Ιανουαρίου.

Πηγή: Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα