ΑΘΗΝΑ
21:19
|
26.04.2024
Ο διάσημος ερωτύλος ασβός των Looney Tunes, δεν θα εμφανιστεί στο σίκουελ του «Space Jam», καθώς θεωρήθηκε ότι ενισχύει την κουλτούρα του βιασμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πέπε Λε Πιου, ο διάσημος ερωτύλος ασβός των Looney Tunes, δεν θα εμφανιστεί στο σίκουελ του «Space Jam», καθώς θεωρήθηκε ότι ενισχύει την κουλτούρα του βιασμού.

Αμερικανικά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν ότι ο Πέπε Λε Πιου, ο οποίος επί δεκαετίες εκδηλώνει επιθετικά τον έρωτα του στη γάτα Πενέλοπι, δεν θα συμπεριληφθεί στο «Space Jam: A New Legacy» -ένα μείγμα κινουμένων σχεδίων και live action- με πρωταγωνιστή τον σταρ του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Το διάσημο κουνάβι δέχθηκε πρόσφατα τα πυρά ενός αρθρογράφου των New York Times, o οποίος κατηγόρησε στη στήλη του τον Πεπέ ότι συνέβαλε μέσα στα χρόνια στην ενίσχυση της «κουλτούρας του βιασμού».

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο του Τσαρλς Μπλόου, τον έκαναν να δικαιολογήσει το σκεπτικό του με μια ανάρτηση στο Twitter, όπου παρέθεσε σε μορφή λίστας τα άκρως προβληματικά στοιχεία της συμπεριφοράς του μεφίτη, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα και ένα κλιπ ως… αποδεικτικό στοιχείο.

«Οι δεξιοί μπλόγκερ μου θύμωσαν επειδή είπα ότι ο Πεπέ Λε Πιου συνέβαλε στην κουλτούρα βιασμού. Ας δούμε λοιπόν τι κάνει εδώ: 1. Αρπάζει/φιλάει ένα κορίτσι/μια άγνωστη, επανειλημμένα, χωρίς συναίνεση και παρά τη θέλησή της 2. Εκείνη δίνει μάχη για να του ξεφύγει αλλά εκείνος δεν την απελευθερώνει 3. Κλειδώνει την πόρτα για να την εμποδίσει να αποδράσει», γράφει ο Μπλόου, περιγράφοντας ουσιαστικά όσα εκτυλίσσονται στο βίντεο κινουμένων σχεδίων.

Όπως σημειώνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Deadline Είναι πολύ πιθανό να μην ξαναδούμε τον χαρακτήρα του Πεπέ Λε Πιου σε μελλοντικά πρότζεκτ της Warner Bros.

Πηγές του ίδιου ιστότοπου αναφέρουν ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να τον επαναφέρει στα Looney Toons, Bugs Bunny Builders και Tiny Toons Looniversary, τουλάχιστον στο άμεσο διάστημα.

Το σίκουελ της ταινίας του 1997, με πρωταγωνιστή τότε τον θρύλο Μάικλ Τζόρνταν, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο.

Πηγές: NBC, The Hollywood Reporter

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα