ΑΘΗΝΑ
03:43
|
18.04.2024
Η υπόθεση της 18χρονης Έφη σοκάρει καθώς έπεσε θύμα άγριας σωματικής και ψυχολογικής βίας από αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκάρουν οι πολύ σοβαρές καταγγελίες συνηγόρου μίας 18χρονης κοπέλας από τη Ναύπακτο για την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας αλλά και σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη από αστυνομικούς στη διάρκεια σύλληψής της το βράδυ της 9ης Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη.

Η Άννα Παπαρούσσου, συνήγορος της κοπέλας που έχει γίνει γνωστή μόνον με το μικρό της όνομα, Έφη, καταγγέλλει μιλώντας στην ιστοσελίδα tvxs.gr ότι η 18χρονη ξυλοκοπήθηκε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης από άντρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ και στη συνέχεια το μαρτύριό της συνεχίστηκε κατά την μεταφορά της στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με την ίδια, ένας από τους αστυνομικούς την απείλησε λέγοντας της «εσύ θα γαμηθείς να το θυμάσαι» ενώ, άλλος αστυνομικός της ομάδας ΜΑΤ, της έπιασε τα οπίσθια και της είπε «πάμε στο στενό να σε γαμήσω»!

“Θα φτύσεις πολύ αίμα σήμερα”

Όταν η νεαρή διαμαρτυρήθηκε, της έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο και μετά από περαιτέρω διαμαρτυρίες της, ξυλοκοπήθηκε και από τους υπόλοιπους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί. Ενώ η Έφη έκανε εμετό με αίμα, της φώναζαν «σου αρέσει πουτάνα;». Στη συνέχεια, ζήτησε ιατρική βοήθεια αλλά οι αστυνομικοί της απάντησαν «θα φτύσεις πολύ αίμα σήμερα» και τη ξαναχτύπησαν στο πρόσωπο.

Τα παραπάνω δημοσιεύθηκαν στη σελίδα της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης .

Στον ίδιο λογαριασμό αναφέρεται πως όχι μόνον η κοπέλα αφέθηκε αβοήθητη χωρίς ιατρική περίθαλψη σχεδόν 24 ώρες μετά τη σύλληψη της αλλά έγινε αποδέκτης πολλαπλών απειλών βιασμού!

Το Κοσμοδρόμιο συνομιλώντας απόψε με την συνήγορο της 18χρονης επιβεβαίωσε τις σοβαρές καταγγελίες στο ακέραιο προσθέτοντας πως η κοπέλα θα οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή για να απολογηθεί. Αντιμετωπίζει αρκετά σοβαρές κατηγορίες μεταξύ των οποίων όπως αντίσταση κατά της αρχής, κατοχή εμπρηστικών υλικών (μολότοφ), διατάραξη κοινής ησυχίας.

Η Άννυ Παπαρούσσου ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα η 18χρονη, που είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματά της καθώς και για το εάν θα κινηθεί δικαστικά σε βάρος των αστυνομικών που τη συνέλαβαν ασκώντας σωματική και ψυχολογική βία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα