ΑΘΗΝΑ
19:07
|
19.04.2024
Η Πολιτειακή Συνέλευση της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την έναρξη διαδικασιών προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα αποπομπής του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πολιτειακή Συνέλευση της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/03, τοπική ώρα) πως ενέκρινε την έναρξη διαδικασιών προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα αποπομπής του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις εις βάρος του.

“Οι αναφορές κατηγοριών σχετικά με τον κυβερνήτη είναι σοβαρές. Η Επιτροπή θα έχει την εξουσία να παίρνει συνέντευξη από μάρτυρες, να κλητεύει έγγραφα και να αξιολογεί αποδεικτικά στοιχεία, όπως επιτρέπεται από το Σύνταγμα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης”, δήλωσε ο πρόεδρος της Πολιτειακής Συνέλευσης, Καρλ Χίστι.

Σε σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζεται ότι η έρευνα θα διευθύνεται από τον πρόεδρο Τσαρλς Ντ. Λαβίν και “δεν θα παρεμβαίνει” στην ανεξάρτητη έρευνα που διεξάγεται από τη Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από τους μισούς νομοθέτες της Πολιτείας έχουν ζητήσει από τον Κουόμο να παραιτηθεί από τη θέση του, εξαιτίας των καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν γίνει εις βάρος του -έξι γυναίκες τον κατηγορούν για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

Επιπλέον, ακόμα ένα περιστατικό που φέρεται να εμπλέκει τον Κουόμο, υποβλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Άλμπανι και, με τη σειρά του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο κάλεσε, επίσης, τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης να παραιτηθεί από το αξίωμά του.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε χθες ότι ο Άντριου Κουόμο “απλώς δεν μπορεί να παραμείνει κυβερνήτης πλέον”.

Ο Κουόμο αρνείται τις κατηγορίες των γυναικών, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι πρώην συνεργάτιδές του. Η τελευταία καταγγελία, έρχεται από μια γυναίκα που μίλησε ανώνυμα στην εφημερίδα The Times-Union, την Τρίτη, ισχυριζόμενη ότι ο κυβερνήτης την θώπευσε αφού την κάλεσε στην επίσημη κατοικία του, πέρσι, με το πρόσχημα ότι ήθελε να τον βοηθήσει να επιδιορθώσει το κινητό τηλέφωνό του.

Την Τετάρτη, η εφημερίδα έγραψε ότι ο Κουόμο αρνήθηκε τη νέα κατηγορία λέγοντας ότι “δεν έκανε ποτέ κάτι τέτοιο” και χαρακτήρισε “αηδιαστικές” τις λεπτομέρειες.

Ο κυβερνήτης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας συγγνώμη αν κάποιες γυναίκες αισθάνθηκαν άβολα με τη στάση του, επέμεινε όμως ότι δεν έχει αγγίξει ανάρμοστα καμία τους.

Το γραφείο της γενικής εισαγγελέως Λετίσια Τζέιμς διενεργεί ανεξάρτητη έρευνα για την υπόθεση. Ο Κουόμο έχει δηλώσει ότι δεν θα παραιτηθεί και κάλεσε τους πολίτες να περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας προτού να βγάλουν το πόρισμά τους.

Ωστόσο, ο ισχυρός κυβερνήτης, που κρατά τα ηνία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης τα τελευταία 10 χρόνια και του οποίου η τρίτη θητεία λήγει στα τέλη του 2022, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί από τον θώκο του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα