ΑΘΗΝΑ
09:27
|
18.05.2024
Είναι κόκκινο σαν το κόμμα των Εργατικών και έχει μακριά άκρα σαν της Τζασίντα Άρντερν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποδέκτης μιας μεγάλης τιμής έγινε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν καθώς από σήμερα ένα ολοκαίνουργιο είδος εντόμου φέρει… περίπου το όνομά της. Το “Hemiandrus jacinda” είναι ένα είδος wētā – ο γιγάντιος και ενδημικός στη Νέα Ζηλανδία γρύλος – και πήρε αυτό το όνομα γιατί είναι κόκκινο σαν το χρώμα του κόμματος των Εργατικών και έχει μακρά άκρα σαν της πρωθυπουργού, Τζασίντα Άρντερν.

Ο Στίβεν Τρέγουικ, καθηγητής εξελικτικής οικολογίας στο Πανεπιστήμιο Μασέι στη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε στον βρετανικό “Guardian” (Γκάρντιαν) ότι ο επιστήμονας και επίσημος νονός του εντόμου είπε πως μόλις είδε το wētā σκέφτηκε την πρωθυπουργό της χώρας.

Το γραφείο της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο για αυτήν την τιμή και πρόσθεσε “ένα σκαθάρι, μία λειχήνα αλλά και ένα μυρμήγκι από τη Σαουδική Αραβία έχουν επίσης ονομαστεί από την Τζασίντα Άρντερν”.

Υπάρχουν περισσότερα από 100 είδη wētā, τα οποία απατώνται σε δέντρα, σπηλιές, θάμνους και κάποιες φορές σε κήπους των προαστίων της Νέας Ζηλανδίας. Το νέο είδος είναι ακόμα πιο μεγάλο και με πιο έντονα χρώματα.

Αυτό το σπάνιο ερπετοειδές ζει στο Little Barrier της Νέας Ζηλανδίας. Θεωρούταν εξαφανισμένο μετά την… επιδρομή αρουραίων στο απομακρυσμένο νησί. Το βάρος του συγκεκριμένου εντόμου είναι όσο τριών ποντικιών μαζί. Ο άνθρωπος που πρώτος το ανακάλυψε ξεκίνησε να το ταΐζει ένα καρότο, το οποίο το wētā άνετα θα έτρωγε ολόκληρο αν δεν το σταμάταγε ο ίδιος!

Το άλλο κοινό χαρακτηριστικό του wētā και της Άρντερν σύμφωνα με τον καθηγητή Τρέγουικ είναι ότι “και οι δύο είναι πολύ σημαντικοί για τη Νέα Ζηλανδία”.  

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδικές Μυστικές Υπηρεσίες: Το TikTok είναι δίαυλος μεταφοράς δεδομένων στην Κίνα

Μητσοτάκης: Το VMRO να αναφέρει τη χώρα μόνο ως Βόρεια Μακεδονία

Γερμανία: Σφοδρές βροχοπτώσεις χτύπησαν το Σάαρλαντ

Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα