ΑΘΗΝΑ
13:06
|
04.05.2024
Το, αγαπημένο των Ρεπουμπλικανών δίκτυο, κατηγορεί την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι αποδυναμώνει τις ένοπλες δυνάμεις αυξάνοντας τη συμμετοχή των γυναικών στρατιωτικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του Πενταγώνου και του Fox News καθώς, το αγαπημένο των Ρεπουμπλικανών δίκτυο κατηγορεί την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι αποδυναμώνει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας αυξάνοντας τη συμμετοχή των γυναικών στρατιωτικών.

Την Τρίτη το βράδυ, ο παρουσιαστής του Fox News, Τάκερ Κάρλσον έδειξε στην εκπομπή του τη φωτογραφία μιας γυναίκας υποσμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία φορούσε στολή μητρότητας, σχολιάζοντας ότι μπροστά σε μια αυξανόμενη απειλή της Κίνας, το Πεντάγωνο μπορεί να χάσει πολέμους προσελκύοντας περισσότερες γυναίκες.

“Ενώ ο στρατός της Κίνας γίνεται πιο αρρενωπός… ο στρατός μας χρειάζεται να γίνει, σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν, πιο θηλυκός”, είπε ο υπερσυντηρητικός παρουσιαστής. “Πρόεκειται για γελοιοποίηση του στρατού των ΗΠΑ”, απεφάνθη.

Το Πεντάγωνο απαντώντας την Πέμπτη, κατηγορώντας τον Τάκερ Κάρλσον ότι “απαξίωσε ολόκληρο τον αμερικανικό στρατό” αποδοκιμάζοντας τον αυξανόμενο αριθμό γυναικών στρατιωτικών. Στη συνέχεια, δήλωσε περήφανο για την ποικιλομορφία στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει ακόμη περισσότερη δουλειά για την προαγωγή γυναικών σε ανώτερες βαθμίδες.

“Αυτό που αποκλείεται να κάνουμε είναι να δεχόμαστε συμβουλές για το προσωπικό από έναν οικοδεσπότη talk show ή από τον κινεζικό στρατό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι.

Ο Κίρμπι είπε ότι ελπίζει ο Κάρλσον να “συνειδητοποιήσει το λάθος που έκανε και να εκφράσει μια κάποια μετάνοια για τον τρόπο με τον οποίο απαξίωσε επί της ουσίας ολόκληρο τον στρατό των ΗΠΑ και το πώς υπερασπίζουμε και υπηρετούμε αυτήν τη χώρα”.

Ενώ η ποικιλομορφία των φύλων στις ένοπλες δυνάμεις είναι δηλωμένος στόχος τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών κυβερνήσεων, οι γυναίκες συγκροτούν μόλις το 16,5% του εν ενεργεία στρατιωτικού προσωπικού. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο μεταξύ των ανώτερων αξιωματικών του στρατού.

Αυτή την εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διόρισε τη δεύτερη και τρίτη γυναίκα στην ιστορία του στρατού για να ηγηθούν διοικήσεων μάχης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Ανατόλι Αντόνοφ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα