ΑΘΗΝΑ
20:49
|
19.05.2024
Έξι λεπτά αργότερα σημειώθηκε μία ακόμη δόνηση της τάξης των 3,7 Ρίχτερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.57 με επίκεντρο 19 χλμ ΝΔ της Ελασσόνας σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο εντοπίζεται στην ήδη σεισμόπληκτη εδώ και μέρες περιοχή της Ελασσόνας, 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της. 

Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Έξι λεπτά αργότερα σημειώθηκε μία ακόμη δόνηση της τάξης των 3,7 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν δονήσεις 3,6 και 4 Ρίχτερ, μέσα σε συνολικό διάστημα πέντε λεπτών και με εστιακό βάθος από 5 ως 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Καρδίτσα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 3 Μαρτίου στην περιοχή σημειώθηκε ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ακολούθησαν μετασεισμοί όλη την εβδομάδα προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Ειδικότερα, τουλάχιστον 1.722 κατοικίες έχουν κριθεί προσωρινά ακατάλληλες για διαμονή κατά τον πρωτοβάθμιο έλεγχο των μηχανικών στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας .

Συγκεκριμένα την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες σε 4.707 κτίρια: Από αυτές 4.203 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.722 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο). Επίσης, έχουν ελεγχθεί 136 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 47 προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 63 από τις 126 αυτοψίες, ενώ σε 230 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 196 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Έχουν γίνει μέχρι την Πέμπτη συνολικά 1.280 αυτοψίες στον Δήμο Φαρκαδόνας του Νομού Τρικάλων, 1.256 στο Δήμο Τυρνάβου, 1.450 στο Δήμο Ελασσόνας, 364 στο Δήμο Λαρίσης και 46 στο Δήμο Κιλελέρ του Νομού Λαρίσης. Επιπλέον, 161 αυτοψίες έχουν διενεργηθεί στο Δήμο Παλαμά του Νομού Καρδίτσας, 62 στο Δήμο Τεμπών, 19 στο Δήμο Αγιάς και 69 στο Δήμο Μετεώρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα