ΑΘΗΝΑ
22:21
|
03.05.2024
Ο επικεφαλής της πολυπληθέστερης εθνοτικής ομάδας της Νοτίου Αφρικής ήταν 72 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 72 ετών πέθανε ο βασιλιάς της φυλής των Ζουλού Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι , επικεφαλής της μεγαλύτερης και πολυπληθέστερης εθνοτικής ομάδας της Νοτίου Αφρικής. Ο Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι εισήχθη την περασμένη εβδομάδα σε νοσοκομείο για την ιατρική παρακολούθηση του σακχαρώδους διαβήτη από τον οποίο έπασχε και τελικά κατέληξε.  

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της επαρχίας Κουαζούλου Νατάλ ευχαρίστησε τους πολίτες της Νοτίου Αφρικής για τη στήριξη και τις προσευχές τους “σε αυτήν την τόσο δύσκολη στιγμή”.

Περίπου δέκα εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην επαρχία Κουαζούλου Νατάλ. Ο ρόλος του βασιλιά της φυλής των Ζουλού είναι επί της ουσίας τελετουργικός. Ο Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι  ανήλθε στον θρόνο σε ηλικία 20 ετών μετά τον θάνατο του πατέρα του το 1968. Η στέψη του έγινε με καθυστέρηση δύο ετών καθώς Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι δεχόταν απειλές για τη ζωή του.

Είχε πολλές φορές επικριθεί για σπατάλες και για υπέρτατη χλιδή. Το 2012 ο βασιλιάς των Ζουλού είχε ζητήσει το ποσό των 700.000 δολαρίων προκειμένου να χτίσει ένα παλάτι για την έκτη και νεότερη σύζυγό του, βασίλισσα Ζόλα Μαφού. Την ίδια χρονιά κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τις συζύγους του βασιλιά ότι ξόδεψαν περίπου 24.000 δολάρια σε λευκά είδη, ρούχα σχεδιαστών και διακοπές.

Πηγή: BBC


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα