ΑΘΗΝΑ
12:52
|
26.06.2024
Ο πρόεδρος της Αρμενίας Α. Σαρκισιάν και ο πρωθυπουργός Ν. Πασινιάν συζήτησαν τη πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εν μέσω πολιτικής κρίσης στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν και ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν συζήτησαν το Σάββατο τη δυνατότητα διεξαγωγής πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών εν μέσω πολιτικής κρίσης στη χώρα, ανέφερε η προεδρική υπηρεσία τύπου.

“Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα και τις λύσεις για την εσωτερική πολιτική κρίση. Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εξετάστηκε ως πιθανή λύση”, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου σε δήλωση.

Μια πολιτική κρίση ξέσπασε στο Γιερεβάν αφού ο αναπληρωτής αρχηγός του γενικού προσωπικού της Αρμενίας χλεύασε το αμφιλεγόμενο σχόλιο του Πασινιάν σχετικά με την φερόμενη αποτυχία των ρωσικών πυραύλων Ισκαντέρ κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αυτό πυροδότησε μια σειρά στρατιωτικών απολύσεων.

Οι ένοπλες δυνάμεις εξέδωσαν δήλωση απαιτώντας την παραίτηση του ίδιου του Πασινιάν, ο πρωθυπουργός το θεώρησε αυτό ως απόπειρα πραξικοπήματος και κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους. Το αίτημα του Πασινιάν για απόλυση του Γκασπαριάν απορρίφθηκε από τον Σαρκισιάν και ο πρωθυπουργός είπε ότι θα υποβάλει άλλο αίτημα.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Ζυμώσεις… στο ΠΑΣΟΚ: «Χάρη, πάμε;»-Ο Χριστοδουλάκης στηρίζει την υποψηφιότητα Δούκα

Κασσελάκης: «Κύριε, Μητσοτάκη πάμε» για έλεγχο των οικονομικών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας παραιτούνται από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα