ΑΘΗΝΑ
15:16
|
20.04.2024
Άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ τα ξημερώματα στο κτήριο του ΣΚΑΪ, στο Νέο Φάληρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν από τις 2:30, τρεις δράστες πλησίασαν το κτίριο του σταθμού, από την πλευρά του Κηφισού, και πέταξαν συνολικά πέντε μολότοφ, εκ των οποίων οι τρεις έπεσαν μέσα στον περίβολο του κτιρίου και οι δύο έξω από αυτόν, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στην περίφραξη και εξαφανίστηκαν.Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Την επίθεση καταδίκασαν άμεσα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΡΑ25, το ΚΚΕ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση.

«Η επίθεση σε ένα Μέσο Ενημέρωσης είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου, βασικού συστατικού στοιχείου της Δημοκρατίας. Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την οποία καταδικάζουμε, είναι επίθεση στις παραπάνω αρχές.  Το μόνο που καταφέρουν οι εχθροί του πλουραλισμού και της Δημοκρατίας, είναι να θέτουν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντί τους» δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει επίσης την επίθεση: “Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Οι επιθέσεις σε οποιοδήποτε Μέσο ενημέρωσης αποτελούν επιθέσεις στην ελευθεροτυπία” υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.

To ΜΕΡΑ25 καταδίκασε επίσης την επίθεση με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι τα πολεμοφόδια για την διεκδίκηση της ποιοτικής ενημέρωσης πρέπει να είναι μόνο μυαλά, και όχι μολότοφ.

Με αντίστοιχη ανακοίνωση το Γραφείο του ΚΚΕ επεσήμανε πως τέτοιου τύπου επιθέσεις διευκολύνουν όσους προσπαθούν να συνδέσουν τη δίκαιη λαϊκή διαμαρτυρία με καταδικαστέες ενέργειες.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε ότι “καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Οι επιθέσεις που βάλλουν κατά της ελευθερίας του τύπου βάλλουν και κατά της Δημοκρατίας”.

“Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταδικάζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την επίθεση με μολότοφ στο κτίριο του ΣΚΑΪ. Παρά το ότι ο ΣΚΑΪ ουδέποτε φιλοξενεί στελέχη ή έστω τις απόψεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, θεωρούμε ότι κάθε επίθεση σε μέσα ενημέρωσης είναι επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα