ΑΘΗΝΑ
15:42
|
29.09.2022
Εκδήλωση τιμής στα θύματα της μαζικής δολοφονίας του 2019 στη Νέα Ζηλανδία πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, τίμησαν σήμερα τα θύματα της χειρότερης μαζικής δολοφονίας της χώρας, καθώς συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από αυτήν.

Οπλισμένος με ημιαυτόματα όπλα υψηλής χωρητικότητας, ο Αυστραλός λευκός ρατσιστής Μπρέντον Τάραντ δολοφόνησε 51 άτομα και τραυμάτισε δεκάδες ακόμη, όταν άνοιξε πυρ εναντίον μουσουλμάνων προσκυνητών σε δύο μουσουλμανικά τεμένη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας τον Μάρτιο του 2019, ενώ μετέδιδε ζωντανά τις δολοφονίες στο Facebook. 

Η Άρντερν είπε ότι η σημερινή εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε ομιλίες επιζώντων της επίθεσης, καθώς και ομιλίες οικογενειών και φίλων των θυμάτων, θα μπορούσε να βοηθήσει στην επούλωση των βαθιών πληγών που δημιούργησε από την επίθεση. «Ενώ οι λέξεις δεν μπορούν να κάνουν θαύματα, έχουν τη δύναμη να θεραπεύσουν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τις χρησιμοποιούμε με σύνεση» είπε η Άρντερν σε αυτούς που υπηρετούν στο Κράιστσερτς. Προσέθεσε πως αυτό σημαίνει πως η φωνή και ο λόγος πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση της μεγάλης απώλειας που υπέστη η μουσουλμανική κοινότητα. 

Ο Τάραντ καταδικάστηκε πέρυσι σε ισόβια κάθειρξη χωρίς απαλλαγή, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η Νέα Ζηλανδία επέβαλε ποινή κάθειρξης σε άτομο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όπλο πολέμου» η ελευθερία του λόγου για τη Τζασίντα Άρντερν

Κλείνει τα σύνορά της για τους Ρώσους τουρίστες η Φινλανδία

Αυξάνονται οι θάνατοι από Έμπολα στην Ουγκάντα

Νομιμοποίηση του δικαιώματος της άμβλωσης στην Ινδία για όλες τις γυναίκες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα