ΑΘΗΝΑ
00:02
|
24.04.2024
Ένα αεροπλάνο Antonov An-26 συνετρίβη κατά την προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Αλμάτι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα αεροπλάνο Antonov An-26, που υποτίθεται ότι ανήκει στη συνοριακή υπηρεσία της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας του Καζακστάν, συνετρίβη κατά την προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Αλμάτι, με έξι επιβάτες, δήλωσε το αεροδρόμιο το Σάββατο.

“Σήμερα, στις 5:20 μ.μ., μια πτήση An-26 από το Νουρ Σουλτάν προς το Αλμάτι έχασε επαφή κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Αλμάτι. Αμέσως τέθηκε συναγερμός και οι υπηρεσίες διάσωσης του αεροδρομίου στάλθηκαν στο σημείο. Σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα, το αεροπλάνο συνετρίβη στην άκρη της λωρίδας του διαδρόμου,” είπε το αεροδρόμιο στο Facebook.

Η υπηρεσία Τύπου του αεροδρομίου ανέφερε ότι το αεροπλάνο ανήκε στη συνοριακή υπηρεσία της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας και επέβαιναν σε αυτό έξι άτομα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Υγείας του Αλμάτι, δύο από τα έξι άτομα που επέβαιναν επιβίωσαν από το ατύχημα και ήδη νοσηλεύονται.

Το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης του Καζακστάν επιβεβαίωσε στο Sputnik ότι τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα πέθαναν.

“Δέκα ομάδες ασθενοφόρων έκτακτης ανάγκης εργάζονται στη σκηνή. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, τέσσερα άτομα πέθαναν, ενώ οι δύο επιζώντες μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο με τραυματισμούς”, ανέφερε το υπουργείο.


Βίντεο από τη σκηνή συντριβής κοινοποιήθηκαν στο Twitter.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι 24kz, οι πτήσεις από Αλμάτι προς Ακτάου, Νουρ-Σουλτά, Κοκσετάου και Ουράλσκ καθυστερούν λόγω της συντριβής.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα