ΑΘΗΝΑ
15:10
|
08.08.2022
Ο αριθμός των απαχθέντων που αγνοούνται στη Νιγηρία αυξήθηκε sτους 39, μετά από ένοπλη επιδρομή στην πόλη Καντούνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εννέα περισσότεροι από τον αρχικό υπολογισμό είναι οι μαθητές που αγνοούνται μετά την ένοπλη επίθεση σε δασικό κολέγιο στη βορειοδυτική Νιγηρία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος σήμερα (13/3). Ο συνολικός αριθμός των αγνοουμένων αυξάνεται ως εκ τούτου σε 39, μετά την νυχτερινή επιδρομή ένοπλης συμμορίας στο Ομοσπονδιακό Κολλέγιο της πολιτείας Καντούνα, που βρίσκεται στα περίχωρα της ομώνυμης πόλης, κοντά σε στρατιωτική ακαδημία. 

Πρόκειται για την τέταρτη μαζική απαγωγή μαθητών στη βόρεια Νιγηρία από τον Δεκέμβριο.

Ο επίτροπος ασφαλείας της πολιτείας Καντούνα, Samuel Aruwan, δήλωσε ότι αγνοούνται 23 γυναίκες και 16 άνδρες και προσέθεσε ότι κυβέρνηση της Καντούνα διατηρεί στενή επικοινωνία με τη διοίκηση του κολλεγίου και πως καταβάλλονται προσπάθειες από τις υπηρεσίες ασφαλείας για την παρακολούθηση των αγνοουμένων. Σημείωσε πως  τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (13/3)  ο στρατός διέσωσε 180 άτομα μετά από κλήση.

Η πόλη Καντούνα, η πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας, αποτελεί περιοχή όπου οι επιθέσεις από συμμορίες ένοπλων ανδρών, που αναφέρονται ως ληστές αποτελούν μακροχρόνιο πρόβλημα.

Οι στρατιωτικές και αστυνομικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των συμμοριών είχαν μέχρι στιγμής ελάχιστη επιτυχία, ενώ πολλοί ανησυχούν ότι οι κρατικές αρχές επιδεινώνουν την κατάσταση αφήνοντας τους απαγωγείς να μένουν ατιμώρητοι, πληρώνοντας τα λύτρα και παρέχοντάς τους κίνητρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης και υποκλοπές: «Δεν το γνώριζα…»  

Βενιζέλος: «Μεγάλων διαστάσεων σφάλμα» η θέση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

«Ψεύτης» και «επικίνδυνος» ο Μητσοτάκης για τον Ηλιόπουλο

Αλλαγές στον τρόπο καταγραφής των θυμάτων της πανδημίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα