ΑΘΗΝΑ
08:55
|
08.08.2022
Πλήρης ανάληψη ευθυνών από τον Νίκο Κολοβό για την τοποθέτηση του Νίκου Νικολάου στο ΚΘΒΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ανακοίνωσή του, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Καλλιτεχνικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Νίκος Κολοβός, αναλαμβάνει πλτην ευθύνη για την τοποθέτηση του Νίκου Νικολάου στη θέση του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ, επιχειρώντας να απομακρύνει τα σύννεφα από το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Λίνα Μενδώνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο κ. Νίκος Νικολάου, τον οποίο γνώρισα το 2015 σε τηλεοπτική συνάντηση και έκτοτε εξελίχθηκε σε φίλο και συνεργάτη μου, απέχει προς το παρόν από τα καθήκοντά του στο Κρατικό Θέατρο Βορ. Ελλάδος, από την Παρασκευή 12 Μαρτίου. Η αποχώρηση του υπήρξε συναινετική, προκειμένου να προστατευτεί το θέατρο από θορύβους και ο ίδιος να αφοσιωθεί στη διαλεύκανση της προσωπικής του υπόθεσης.

Ο κ. Νίκος Νικολάου υπήρξε καθαρά δική μου επιλογή και προς τιμήν της η κυρία Υπουργός απεδέχθη άμεσα την πρόταση, προκειμένου να διευκολύνει το έργο μου. Συνεργάστηκε μαζί μου σε μία ανυπέρβλητα δύσκολη εποχή με ιδιαίτερο ζήλο και επικοινωνιακό χάρισμα. Του εύχομαι καλή τύχη και δικαίωση σε ό,τι δικαιούται.

Νίκος Κολοβος

Σημειώνεται πως το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάκληση άσκησης καθηκόντων του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων του.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Νικολάου διορίστηκε το 2019 με απευθείας ανάθεση ως αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του  NEWS2U.gr, εκκρεμεί εις βάρος του πληθώρα καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί στην Εισαγγελία.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναφερθεί πως το Mega την αποδέσμευσε ήδη από την τηλεοπτική σειρά «Έξαψη» όπου πρωταγωνιστεί.

Επιπλέον, ο εν λόγω ηθοποιός δεν είχε παραλείψει να εκφράσει την στήριξη του προς τη Λίνα Μενδώνη, ενώ σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος ζητούσε την αποπομπή της και την ανάληψη ευθυνών στην υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη. Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Mega, είχε αναφερθεί σε πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από το αίτημα για την παραίτηση της υπουργού, δικαιολογώντας την πλήρως, αφού όπως ανέφερε “δεν έχει μπροστά της το “ποινικό μας μητρώο”, καθώς “το υπουργείο Πολιτισμού ασχολείται με το καλλιτεχνικό κομμάτι. Δεν είναι ΕΥΠ, δεν είναι άνθρωποι που γνωρίζουν άλλα πράγματα για τη ζωή μας αν μας παρακολουθήσουν”.

Ο ίδιος είχε τοποθετηθεί μάλιστα και σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες σημειώνοντας ότι θλίβεται βαθύτατα για αυτό που συμβαίνει και μάλιστα είχε ζητήσει την θέσπιση θεσμικού πλαισίου, προκειμένου οι άνθρωποι να μην φοβούνται να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκουστάβο Πέτρο ορκίστηκε πρόεδρος της Κολομβίας

Απολογείται σήμερα ο 21χρονος για τη δολοφονία της Νικολέτας

Ο Ρότζερ Γουότερς εξηγεί σε 2 λεπτά γιατί ο Μπάιντεν είναι «εγκληματίας πολέμου»

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα