ΑΘΗΝΑ
06:34
|
27.04.2024
Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 14 διαδηλωτές στη συνοικία Χλαϊνγκτάγια της Γιανγκόν σήμερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους κατά την καταστολή των διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος στην Μιανμάρ.

Η κρατική τηλεόραση MRTV, μετέδωσε ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στο Μπάγκο, στην κεντρική Μιανμάρ. Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και χρησιμοποιούσαν καταπέλτες, ενώ ερευνάται αν έκαναν και χρήση όπλων.

Ο αστυνομικός Κιάου Ναϊνγκ Όο πέθανε από ένα τραύμα στο στήθος.

Μέχρι σήμερα, ο στρατός που ανέτρεψε την πολιτική κυβέρνηση στη Μιανμάρ έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο μόνο ενός αστυνομικού.

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Μιανμάρ (Βιρμανία) καταδίκασε το «λουτρό αίματος» στην χώρα

«Η διεθνής κοινότητα, και κυρίως οι περιφερειακοί παράγοντες, οφείλουν να ενωθούν αλληλέγγυοι απέναντι στον βιρμανικό λαό και τα δημοκρατικά του ιδεώδη, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κριστίν Σράνερ Μπούργκενερ, η οποία δηλώνει ότι έχει λάβει συνταρακτικές πληροφορίες από τις επαφές της στην Μιανμάρ για φόνους, βιαιοπραγίες κατά των διαδηλωτών και βασανισμούς κατά των πολιτικών κρατουμένων.

«Οι στρατιωτικοί αγνοούν τις διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση», λέει προσθέτοντας ότι αυτές οι βαρβαρότητες πλήττουν κάθε προοπτική ειρήνης και σταθερότητας στην χώρα.

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ δηλώνει ότι παραμένει σε στενή επαφή με τους τοπικούς ηγέτες και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και ότι υπολογίζει στην συνεχή υποστήριξή τους για τις προσπάθειές της για την εκτόνωση της κατάστασης.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε με αυστηρότητα την βία των βιρμανών διαδηλωτών με απόφαση που υιοθετήθηκε ομοφώνως από τα 15 μέλη, κατά συνέπεια και από την Κίνα και την Ρωσία, τους παραδοσιακούς συμμάχους των βιρμανών στρατηγών.

Η κυβέρνηση της Εθνικής Ένωσης για την Δημοκρατία της Αούνγκ Σαν Σου Τσι ανατράπηκε από την στρατιωτική χούντα την 1η Φεβρουαρίου.

Εκτοτε, οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά καταστέλλονται όλο και πιο βάρβαρα από τις δυνάμεις ασφαλείας. Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στους δρόμους της Μιανμάρ.

Η Κίνα ζητά να σταματήσει η βία

Στο μεταξύ, η Κίνα προέτρεψε τις αρχές της Μιανμάρ να σταματήσουν τη βία και να προστατεύσουν τις κινεζικές εταιρείες και τους εργαζόμενούς τους, αφού δέχτηκαν επιθέσεις εργοστάσια τα οποία χρηματοδοτούνται από το Πεκίνο.

Το κρατικό, αγγλόφωνο τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας CGTN μετέδωσε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αυτές τις επιθέσεις αλλά η ταυτότητα των εμπρηστών δεν έχει εξακριβωθεί.

«Η Κίνα προτρέπει τη Μιανμάρ να λάβει περαιτέρω αποτελεσματικά μέτρα για να σταματήσει όλες τις βίαιες πράξεις, να τιμωρήσει τους δράστες όπως προβλέπει ο νόμος και να διασφαλίσει τη ζωή και την περιουσία των κινεζικών επιχειρήσεων και του προσωπικού τους στη Μιανμάρ», πρόσθεσε το κανάλι, επικαλούμενο μια ανακοίνωση της κινεζικής πρεσβείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα