ΑΘΗΝΑ
15:11
|
02.05.2024
Παρά το αποδομημένο κατηγορητήριο, ο 30χρονος που θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη κρίθηκε προφυλακιστέος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 13η Τακτική Ανακρίτρια ο 30χρονος “Ελληνοϊρακινός” με το ψευδώνυμο “Ινδιάνος”, όπως τον αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, ο οποίος θεωρείται ως ο βασικός κατηγορούμενος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή του στα επεισόδια της Τρίτης και υποστηρίζει πως όχι μόνο δεν είναι ο ίδιος αυτός που έριξε κάτω από το μηχανάκι τον αστυνομικό, αλλά και πως μπορεί να αποδείξει ότι δεν βρισκόταν καν στην Νέα Σμύρνη την ώρα που έγινε το περιστατικό, αλλά στην Δυτική Αττική.

Σημειώνεται πως τα αρχικά στοιχεία σε βάρος του πλέον προφυλακισμένοιυ 30χρονου προέκυψαν από τον πρώην γαμπρό του, ο οποίος υποστήριξε πως τον είδε στη λεωφόρο Συγγρού και πως τον ρώτησε «Τι κάνεις εδώ, ρε; Θα κάνετε επεισόδια;», πως εκείνος του απάντησε «Γιατί; Θα με δώσεις;», και πως ο πρώτος του ανταπάντησε «ναι στεγνά, αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς». Στη συνέχεια περιέγραψε πως τον είδε να τρέχει προς στους αστυνομικούς μαζί με άλλους. 

Ο δικηγόρος του, Παύλος Σαράκης, υπογραμμίζει πως η εμπλοκή του εντολέα του προέκυψε «μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία/κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους». Μάλιστα, ζήτησε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και του Gps της συσκευής του κινητού τηλεφώνου του κατηγορούμενου, προκειμένου να επαληθευτεί πως δεν βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη.

Ωστόσο, η αρχική κατάθεση που έδωσε ο κουνιάδος του 30χρονου ανασκευάστηκε πλήρως εχθές, καθώς, σύμφωνα με απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στο in.gr, ο ίδιος δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας «Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον  αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε».

Ακόμα, ο μάρτυρας αναφέρει πως «τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο», και πως «όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση», καθώς και πως «πιστεύω ότι γενικά τον κουνιάδο μου τον παρασέρνουν οι παρέες του».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το κατηγορητήριο αποδομήθηκε επί της ουσίας μετά την αλλαγή του περιεχομένου της κατάθεσης του φερόμενου ως βασικού μάρτυρα, ο 30χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Εφσυν, ThePressProject, in.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα