ΑΘΗΝΑ
21:28
|
18.04.2024
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έρευνα σχετικά με την υπέρμετρη αστυνομική βία και αυθαιρεσία, ο συνδικαλιστής εξερράγη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσκεκλημένος σε πρωινή εκπομπή του Mega και σε συζήτηση σχετικά με την αστυνομική αυθαιρεσία, ο Σταύρος Μπαλάσκας εξερράγη, ως συνηθίζει, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε χυδαία στον ποινικολόγο Θεόδωρο Μαντά.

«Έχουμε πει ότι όπου υπάρχει καταγγελία πρέπει να διερευνηθεί. Λοιπόν, δεν πρέπει να φοβήσουμε το αστυνομικό προσωπικό. Το αστυνομικό προσωπικό τραβάει όλο το λουρί και όλη την πίεση και όλο το ζόρι. Για να είμαστε λίγο προσεκτικοί. […] Πολύ καλά καλά κάνει η Αστυνομία και ερευνά μέσω των μηχανισμών τυχόν αυθαιρεσίες αστυνομικών, αλλα όχι να βγάλουμε τώρα στη φόρα και να αρχίσουμε πρωί πρωί στα κανάλια να λέμε ότι έχουμε 500 περιπτώσεις παραβιάσεων ατομικών ελευθεριών από τους αστυνομικούς» σημείωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην 18χρονη Έφη, η οποία όχι μόνο ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς, αλλά υπέστη σεξουαλική παρενόχληση. Όπως έχει καταγγείλει η δικηγόρος της, ένας αστυνομικός την απείλησε λέγοντάς της «εσύ θα γ@@@θείς, να το θυμάσαι», άλλος της έπιασε τα οπίσθια και της είπε «πάμε στο στενό να σε γ@@@σω», ενώ ξυλοκοπήθηκε από άνδρες των ΜΑΤ. Στη συνέχεια οι άνδρες των ΜΑΤ τής φώναζαν «Σου αρέσει π@@@άνα;» και «θα φτύσεις πολύ αίμα σήμερα», ενώ τη χτύπησαν ξανά στο πρόσωπο. Η 18χρονη, σύμφωνα με την καταγγελία, δέχθηκε πολλαπλές απειλές βιασμού, ενώ για περίπου 24 ώρες μετά τη σύλληψή της δεν της προσφερθεί ιατρική φροντίδα.

Σε όλα τα παραπάνω ο Στάυρος Μπαλάσκας αντέταξε ότι η 18χρονη έχει «15 – 60 – 70 κακουργήματα στην πλάτη και είπε “μου κάνανε ανηθικότητες μέσα στη ΓΑΔΑ οι αστυνομικοί”. Λοιπόν, να το ελέγξουμε, εντάξει, οκ να το ελέγξουμε αλλά για να δούμε λίγο και τα υπόλοιπα».

Όταν ο Θεόδωρος Μαντάς του είπε«αστυνομικοί δεν είναι μόνο τα μεμονωμένα περιστατικά» και ότι για τα περιστατικά βίας δεν μιλάει κανείς για τους αστυνομικούς συλλήβδην, αλλά για τα μεμονωμένα περιστατικά ο Σταύριος Μπαλάσκας εξερράγη και του επιτέθηκε χυδαία.

«Κύριε Μαντά χαλαρώστε. Σ’ αυτά όταν θα μιλάω θα χαλαρώνετε κύριε Μαντά. Όταν μιλάω σε αυτά θα χαλαρώνετε κ. Μαντά» επαναλάμβανε, και στην εύλογη αντίδραση του κ. Μαντά που προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη λέγοντας «Τι λέτε τώρα, κ. Μπαλάσκα, σε ποιον απευθύνεστε έτσι;», ο Σταύρος Μπαλάσκας με ειρωνικό ύφος κραδαίνοντας μια κούπα καφέ και χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι του απάντησε φανερά εκτός εαυτού «πιείτε λίγο καφέ κύριε Μαντά και χαλαρώστε».

Μετά την επίθεση, που δεν αποτελεί πρωτοτυπία για τον έκπτωτο συνδικαλιστή, ο δικηγόρος υπογράμμισε ότι «αν αυτός είναι το ύφος και ο τρόπος των αστυνόμων που μετέρχονται την επικοινωνία με τον πολίτη, καταλαβαίνεται τι γίνεται έξω. Αν γίνονται στον αέρα αυτές οι συμπεριφορές, και μάλιστα από θεσμικούς εκπροσώπους, φανταστείτε τι γίνεται πίσω από τις κάμερες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα