ΑΘΗΝΑ
02:11
|
25.04.2024
Η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα λάβει μέτρα για τον περιορισμό των ψευδών ειδήσεων στις εφαρμογές της σχετικά με τα εμβόλια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Facebook Inc, η οποία έχει επικριθεί από νομοθέτες και ερευνητές για την επέκταση της παραπληροφόρησης του εμβολίου στις πλατφόρμες της, δήλωσε σήμερα ότι άρχισε να προσθέτει ετικέτες και επισημάνσεις σε δημοσιεύσεις που συζητούν σχετικά με την ασφάλεια των εμβολιασμών και πως σύντομα θα επεκτείνει αυτή την πρακτική σε όλες τις δημοσιεύσεις σχετικά με το εμβόλια. Η εταιρεία δήλωσε ότι αυτή η επισήμανση θα γίνεται με κείμενο που θα διευκρινίζει ότι τα εμβόλια περνούν από δοκιμές ασφαλείας και αποτελεσματικότητας πριν την έγκριση.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι  θέτει σε λειτουργία ένα εργαλείο στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να παρέχει στους ανθρώπους πληροφορίες σχετικά με τα σημεία στα οποία μπορούν να εμβολιαστούν και πως θα προσθέσει μια περιοχή πληροφοριών σχετικά με τον Covid-19 στο Instagram. Οι ψευδείς ισχυρισμοί και οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τα εμβόλια έχουν πολλαπλασιαστεί σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το Facebook και το Instagram, τα οποία πρόσφατα κατέστησαν αυστηρότερες τις πολιτικές τους, φιλοξενούν ακόμη πολλούς λογαριασμούς, σελίδες και ομάδες που προωθούν ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τον εμβολιασμό και είναι εύκολα προσβάσιμες μέσω λέξεων-κλειδιών. Στην ανάρτηση της, η εταιρεία ανέφερε επίσης έχει αφαιρέσει 2 εκατομμύρια δημοσιεύσεις ψευδούς περιεχομένου από το Facebook και το Instagram. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Chris Cox, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η εταιρεία είχε λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν το ζήτημα των θεωριών συνομωσίας, αλλά διευκρίνισε πως υπάρχει μια μια τεράστια γκρίζα ζώνη στους ανθρώπους που έχουν ανησυχίες και πως ορισμένοι από αυτούς διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις, αλλά κάποιοι απλώς εκφράζουν τις  αμφιβολίες τους. Προσέθεσε πως το καλύτερο που πρέπει να γίνει με αυτή την τεράστια γκρίζα περιοχή είναι απλώς να εμφανιστούν έγκυρες πληροφορίες και να υπάρξει γόνιμη συζήτηση με ειδικούς του τομέα της υγείας.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα