ΑΘΗΝΑ
06:08
|
19.04.2024
Με ψηφισμά του, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κήρυξε την ΕΕ ως ελεύθερη ζώνη για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές Ζαγοράκης (που στη συνέχεια αναθεώρησε) και Λαγός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ευρωπαϊκή Ένωση κηρύχθηκε ως «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΤΚΙ» ανθρώπους (LGBTIQFreedomZone), σε απάντηση της υποχώρησης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων από ορισμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως την Πολωνία και την Ουγγαρία.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δύο χρόνια μετά την πρώτη αυτοανακήρυξη περιοχής στην Πολωνία ως  “ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα” (LGBT-free zones), πήρε θέση επί του θέματος,  με ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την προστασία και την προώθησή της ισότητας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. 

«Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να απολαμβάνουν την ελευθερία να ζουν και να εκφράζουν ανοιχτά τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους χωρίς τον φόβο διακρίσεων ή διώξεων» και οι αρχές οφείλουν σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης στην επικράτεια της ΕΕ «να προστατεύουν και να προωθούν την ισότητα και τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων», σημειώνεται στο σχετικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου.

Υπερψήφισαν 492 ευρωβουλευτές, καταψήφισαν 141 και 46 απείχαν. 

Μεταξύ όσων καταψήφισαν συμπεριλαμβάνεται ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, αλλά και ο εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτής, και υποψήφιος νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο τελευταίος, με δήλωσή του διευκρινίζει πως “εκ παραδρομής καταψήφισα το τελικό κείμενο και προφανώς υπήρξε διορθωτική ψήφος υπερψηφίζοντάς το”

Την προηγούμενη εβδομάδα υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκθεση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+…

Posted by Θοδωρής Ζαγοράκης / Thodoris Zagorakis on Monday, March 15, 2021

Υπενθυμίζεται πως στην κυβέρνηση του κόμματος του Θοδωρή Ζαγοράκη μετέχει ανοιχτά ομοφυλόφιλος υφυπουργός, ενώ, μόλις το καλοκαίρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε: «Ως φιλελεύθερος πολιτικός, πιστεύω στην ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες για όλους. Στον πολιτισμό μας δεν έχουν θέση οι διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, γλώσσας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου». 

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε ήδη ταχθεί υπέρ του ψηφίσματος, πριν την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη. Σε ανάρτησή της στο twitter είπε “Το να είσαι ο εαυτός σου δεν είναι ιδεολογία. Είναι η ταυτότητά σου. Κανείς δεν μπορεί ποτέ να το πάρει. Η ΕΕ είναι το σπίτι σας. Η ΕΕ είναι μια #LGBTIQFreedomZone».

Πηγή: parallaximag.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα