ΑΘΗΝΑ
04:02
|
19.04.2024
Διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί από αύριο, Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί από αύριο, Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Κλεμέντ Μπον και επαφές με μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γαλλικής Γερουσίας.

Την Τρίτη ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει κατά σειρά συναντήσεις με αντιπροσωπείες Ομάδων Ελληνο-γαλλικής Φιλίας Βουλής και Γερουσίας, ενώ το απόγευμα στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογο του. Στην ατζέντα των συνομιλιών, περιλαμβάνονται ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση της COVID-19, το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, το μεταναστευτικό, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Ταμείο Ανάκαμψης, η Κοινωνική Διάσταση της ΕΕ, η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, οι σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, οι διμερείς πολιτικές, οικονομικές-εμπορικές, πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, το Κυπριακό.

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση προκειμένου να έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για Ευρωπαϊκά Θέματα Σαμπίν Τιγιέ (Sabine Thillay). Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συναντηθεί ακόμη με την Τάρα Βάρμα, διευθύντρια της πανευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης ECFR (European Council on Foreign Relations).

Συνάντηση Ν. Δένδια αύριο με τον Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί την Τρίτη 16 Μαρτίου, στις 12:00, με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ριάντ Αλ Μάλικι. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν η διμερής και η περιφερειακή συνεργασία, καθώς και οι ευρύτερες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις γύρω στις 13:15.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Ρωσικά σχέδια για Νέα Τάξη Πραγμάτων βλέπει η Washington Post

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κόσσοβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα