ΑΘΗΝΑ
09:40
|
24.04.2024
Ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης καταγγέλλει την απαγωγή του με κουκούλα και χειροπέδες από την ΕΛ.ΑΣ. και τον πολύωρο σωματικό και ψυχολογικό βασανισμό του στη ΓΑΔΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις τακτικές της CIA σε υποθέσεις απαγωγής, ανάκρισης και βασανισμού υπόπτων για τρομοκρατία πριν οδηγηθούν στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο φαίνεται πως ζήλεψε μέρος της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτή την αλγεινή εντύπωση δημιουργεί η σοβαρή επώνυμη καταγγελία 21χρονου Αθηναίου στην Εφημερίδα των Συντακτών και στις δημοσιογράφους, Γιώτα Τέσση και Ελένη Ευσταθίου.

«Μου είπαν “θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου”»

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας με τον τίτλο “Μου είπαν θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου ο 21χρονος Αρης Παπαζαχαρουδάκης, που επιβεβαιώνει πως είναι μέλος της Αναρχικής Συλλογικότητας Μασόβκα, εξιστόρισε στις δημοσιογράφους της «Εφ.Συν.» την απαγωγή του από αστυνομικούς μία μέρα μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τον πολύωρο βασανισμό του στη ΓΑΔΑ.

Δήλωση των δύο συλληφθέντων μελών της αναρχικής συλλογικότητας Μασόβκα για  τις διώξεις τους | Alerta.gr

Ο νεαρός κατήγγειλε πως απήχθη το απόγευμα της Τετάρτης όταν σταμάτησε μπροστά µου µία µηχανή µε δύο άτοµα που φορούσαν κουκούλες. Μολονότι τους έδειξε την ταυτότητά του, σε δευτερόλεπτα έφτασε δίπλα του αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες και ενώ ήταν εν κινήσει τον πέταξαν στο καπό,τον έδεσαν πισθάγκωνα µε χειροπέδες, του φόρεσαν κουκούλα και τον έβαλαν στο αυτοκίνητο µε µπουνιές και κλοτσιές.

“Μέχρι εκείνη την ώρα δεν ήξερα αν έχω να κάνω µε αστυνοµικούς ή µε µαφιόζους. Απ’ ό,τι αποδείχθηκε, ίσως ήταν καλύτερο να έχω να κάνω µε µαφιόζους” είπε ο νεαρός στις δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι πριν από τη δική του απαγωγή είχε μάθει για την εξαφάνιση του αδελφικού του φίλου “που προφυλακίστηκε µε ένα σαθρό κατηγορητήριο”.

Νέα Σμύρνη: Σοκαριστική καταγγελία για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ - «Θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου»

Ο Παπαζαχαρουδάκης κατήγγειλε ότι υπέστη επί τουλάχιστον ένα οκτάωρο ξυλοδαρμό σε όλο του το σώμα. Κατάλαβε κατά τη μεταφορά του από τον 13ο όροφο της ΓΑΔΑ στον πιο κάτω όροφο πως βρισκόταν εκεί όταν διέκρινε κάποια στιγμή το λογότυπο ΔΑΕΕΒ. Κατήγγειλε στη συνέχεια και άλλους ξυλοδαρμούς καθώς πως του απέσπασαν δακτυλικά αποτυπώματα διά της βίας.

https://files.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/p/767x428/crop/both/14/1440b30c71ae4effbd59b14d59724dcd.jpg?quality=90&404=default&v=2

Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του και τον φίλο του πολιτικούς κρατούμενους, Υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες που επικαλούνται οι αστυνομικοί σε βάρος τους αποδεικνύουν μόνον την παράνομη παρακολούθησή τους. Εκφράζει έντονα φόβο για τη ζωή του και τη ζωή του αδελφικού φίλου του θεωρώντας υπεύθυνο για ό,τι τους συμβεί τον αρμόδιο 65χρονο υπουργό “Προστασίας του Πολίτη”, Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Το υπουργείο διαψεύδει

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απορρίπτει τις καταγγελίες.

Σε ανακοίνωσή του ισχυρίζεται πως οι καταγγελίες της εφημερίδας “είναι απολύτως ψευδείς και ακραία δυσφημιστικές για την Ελληνική Αστυνομία”.

Η δε ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει:

“Για την πληρέστερη ενημέρωση παρέχονται τα ακόλουθα στοιχεία:

Ο κ. Παπαζαχαρουδάκης προσήχθη την 20:45 ώρα της Τετάρτης 10ης Μαρτίου κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για τα κακουργήματα α) απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού β) έκρηξης γ) κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, δ) εμπρησμού από πρόθεση. Την Πέμπτη 11 Μαρτίου οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμμελειοδικών Αθηνών και ασκήθηκε εναντίον του δίωξη για τα ανωτέρω αδικήματα. Στην συνέχεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία από την ανακρίτρια για να απολογηθεί ενώπιον της το Σάββατο 13 Μαρτίου.

Επαναλαμβάνεται εμφατικά ότι σε ολόκληρο το διάστημα της μεταφοράς του στην ΓΑΔΑ αλλά και της κράτησής του δεν υπήρξε καν αιτίαση περί άδικης μεταχείρισης ούτε από τον ίδιο ούτε από την συνήγορο του.

Σημειώνεται τέλος ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχει επιληφθεί με εντολή εισαγγελέα, όλων των καταγγελιών περί άσκησης υπέρμετρης βίας εκ μέρους αστυνομικών για τα γεγονότα της 9ης Μαρτίου”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

5,4 εκ. ευρώ στην Κύπρο έδωσε το Τζόκερ

Από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα»

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Εμπρησμός σε ΑΤΜ στα Σεπόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα