ΑΘΗΝΑ
12:50
|
15.04.2021
Ομόφωνη η απόφαση – Ποιο είναι το σκεπτικό της επιτροπής στην Ελλάδα που διαχωρίζει τη θέση της από δεκάδες άλλες χώρες στην Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη συνέχιση του εμβολιασμού στη χώρα με το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αποφάσισε ομόφωνα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασή της.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει ότι “εξέτασε τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα και ομόφωνα κρίνει πως δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης της εισήγησής της στις 11/3/2021. Με άλλα λόγια η Επιτροπή Εμβολιασμών τονίζει ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται”.

 Όλη η ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμών:

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στη σημερινή συνεδρίασή της (16-3-2021) εξέτασε εκ νέου το θέμα που προέκυψε με αναφορές για μεμονωμένα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά και την προληπτική προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών από επιπλέον χώρες. Η Επιτροπή εξέτασε τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα και ομόφωνα κρίνει πως δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης της εισήγησής της της 11/3/2021. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες συνιστούν τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca. Επισημαίνεται εκ νέου ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνoυν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων. Έτσι, παρακολουθούν αδιάλειπτα τις αξιολογήσεις του ΕΜΑ και του WHO καθώς και τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όλων των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19. Συμπερασματικά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγείται ομόφωνα τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει.

Τη συνέχιση των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), προανήγγειλε μέσω ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνιστώντας παράλληλα στους πολίτες ψυχραιμία και νηφαλιότητα. 

Την ίδια ώρα δεκάδες χώρες στην Ευρώπη, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία αλλά και πολλές άλλες, προχώρησαν σε προσωρινή αναστολή της χορήγησης αυτού του εμβολίου μετά από αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων στο αίμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα εμβόλια δεν τα φέρνει ο καπιταλισμός αλλά τα δημόσια κεφάλαια

Ο Τζον Κλιζ “σφάζει” με το χιούμορ του την πολιτική ορθότητα

Ο Πολιτισμός στους δρόμους – 13 μήνες σε αναστολή λειτουργίας

Hγέτες και νομπελίστες ζητούν να καταργηθούν οι πατέντες των εμβολίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα