ΑΘΗΝΑ
14:20
|
19.04.2021
Η Λιθουανία, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ανέστειλε σήμερα την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca.
FILE PHOTO: FILE PHOTO: FILE PHOTO: FILE PHOTO: FILE PHOTO: Vials with a sticker reading, "COVID-19 / Coronavirus vaccine / Injection only" and a medical syringe are seen in front of a displayed AstraZeneca logo in this illustration taken October 31, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo/File Photo/File Photo/File Photo
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λιθουανία, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ανέστειλε σήμερα την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, μέχρι να εξεταστεί το θέμα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). 

Ο υπουργός Υγείας, Αρούνας Ντούλκις, ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο αυτό δεν θα χρησιμοποιείται στην χώρα «για προληπτικούς λόγους» μέχρι να ανακοινωθούν τα οριστικά συμπεράσματα του ΕΜΑ για την ασφάλειά του. 

Ο Ντούλκις είπε ότι ο ίδιος προσωπικά «εμπιστεύεται» το εμβόλιο της AstraZeneca και είναι έτοιμος να εμβολιαστεί, αλλά η προσωρινή αναστολή ήταν «η πιο ασφαλής λύση» για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος. 

Η υπηρεσία ελέγχου των φαρμάκων της Λιθουανίας, μιας χώρας 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων, έκανε γνωστό ότι τρεις άνθρωποι εμφάνισαν θρόμβους μετά τον εμβολιασμό τους. Ωστόσο, τίποτα δεν αποδεικνύει ότι τους προκάλεσε το εμβόλιο της AstraZeneca. Ο ΕΜΑ εξετάζει τις σοβαρές παρενέργειες όλων των εμβολίων για την Covid-19 και πρόκειται να ανακοινώσει τα συμπεράσματά του την Πέμπτη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Συμφωνία σ’ ένα ελαστικότερο “φρένο” έκτακτης ανάγκης

Η Αυστρία ενέκρινε την αγορά του Sputnik V

“Μονόδρομος” το άνοιγμα Δημοτικών & Γυμνασίων στις 10 Μαΐου

RDIF: Συμφωνία για την παραγωγή 100 εκατ. δόσεων Sputnik V στην Κίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα