ΑΘΗΝΑ
03:27
|
20.04.2024
Τονίζει ότι η πίεση που ασκείται σε κάποιες χώρες προκειμένου να μην αγοράσουν το ρωσικό εμβόλιο έχει ανέλθει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πόλεμο κατά του ρωσικού εμβολίου Sputnik V καταγγέλει το Κρεμλίνο, τονίζοντας ότι η πίεση που ασκείται σε κάποιες χώρες προκειμένου να μην αγοράσουν το ρωσικό εμβόλιο έχει ανέλθει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα.

Τα παραπάνω σχόλια έκανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας αμερικανική κυβερνητική έκθεση που αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να αποτρέψουν την Βραζιλία από την αγορά του ρωσικού εμβολίου.

“Τέτοιου είδους προσπάθειες δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιτύχουν” διεμήνυσε ο Πεσκόφ, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μία φορά ότι τα εμβόλια δεν θα έπρεπε να αποτελούν αντικείμενα πολιτικοποίησης.

“Γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πάντα, από την αρχή αυτής της ιστορίας, αντιτάχθηκε στην πολιτικοποίηση των εμβολίων” πρόσθεσε ο Πεσκόφ, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει και αποτελεί κοινό στόχο της ανθρωπότητας είναι ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι στην ετήσια έκθεσή του, το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι άσκησε πίεση στη Βραζιλία, ώστε να απορριφθεί η έγκριση του ρωσικού εμβολίου στη χώρα.

Με φόντο την στροφή αρκετών ευρωπαϊκών κρατών προς το ρωσικό εμβόλιο καθώς η ΕΕ παλεύει με την έλλειψη δόσεων στο τερέν της και ενόψει της επικείμενης παραγωγής του σε ευρωπαϊκό έδαφος τόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Σαρλ Μισέλ, όσο και αξιωματούχος του ΕΜΑ έχουν καταφερθεί επίσης κατά του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι δημιουργοί του εμβολίου απαίτησαν δημόσια συγγνώμη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μετά τα απαράδεκτα σχόλια της προέδρου του οργανισμού, η οποία ισχυρίστηκε ότι η ενδεχόμενη έκτακτη έγκριση του Sputnik V στην Αυστρία, ή σε άλλα κράτη-μέλη, ισοδυναμεί με “ρωσική ρουλέτα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα