ΑΘΗΝΑ
14:00
|
15.04.2021
Η Κύπρος θα προχωρήσει στην αγορά 50.000 δόσεων, στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας με τη Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Λευκωσία συμφώνησε με τη Ρωσία να προμηθευτεί το ρωσικό εμβόλιο τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου.

“Θα είναι διμερής συμφωνία. Εγκρίθηκε προ δεκαπενθημέρου η εν λόγω απόφαση” ανέφερε ο Κυριάκος Κούσιος σύμφωνα με το sigmalive.

ενώ υπάρχουν σκέψεις να αγοραστούν και άλλες εφόσον κριθεί απαραίτητο, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένεται να κάνει χρήση του εμβολίου αφότου αυτό λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). 

“Το συγκεκριμένο θέμα το χειρίζεται ο υπουργός Υγείας, με υπηρεσιακούς παράγοντες. Μόλις έχουμε έγκριση εμβολίου θα προχωρήσουμε σε αγορά” ξεκαθάρισε ο κυβερνήτικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι η Κύπρος έχει ήδη ανακοινώνσει ότι σταματά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στον πληθυσμό της.

“Εν αναμονή της γνωμοδότησης από την Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνων Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, η οποία διερευνά μια σειρά από περιστατικά θρόμβων αίματος σε άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca σε χώρες της ΕΕ, αποφασίστηκε σήμερα η προσωρινή αναβολή στην Κύπρο των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca μέχρι την Πέμπτη, 18 Μαρτίου. Διευκρινίζεται ότι τα προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό με τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer/BioNTech θα διενεργηθούν κανονικά”, ανακοινώθηκε από τις κυπριακές Αρχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

To Κρεμλίνο προειδοποιεί με αντίποινα στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Πρωτοσέλιδο “καρφί” από “Δημοκρατία” στον “πάντα ανέμελο Μητσοτάκη”

Από 24 έως 27 Ιουνίου το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα