ΑΘΗΝΑ
08:07
|
18.05.2024
Καταγγέλλουν ότι τα δικαστήρια λειτουργούν μόνο όταν πρόκειται για εκδίκαση αγωγών σε πολιτικά δικαστήρια κατά των απεργιών...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την προκλητική και επιλεκτική απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει από τη γενική αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου (Αττική κ.λπ.), την εκδίκαση των αγωγών στα πολιτικά δικαστήρια κατά των απεργιών των εργαζομένων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων.

Εκτιμά πως πρόκειται για “φωτογραφική διάταξη, κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα της εργοδοσίας, με δεδομένη την εξαγγελία μιας σειράς απεργιών σε κρίσιμους κλάδους λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί πλέον σε αυτούς, με τα προβλήματα από την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και την εργοδοτική επίθεση στους εργαζόμενους να χτυπάνε κόκκινο”.

Επιπλέον, θεωρεί πως πρόκειται για “ακόμα έναν κρίκο της καταστολής και του αυταρχισμού, που εντείνεται σε βάρος των εργατικών και λαϊκών αγώνων”.

Και η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων επισημαίνει: “Οι αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι με τα χαμηλότερα εισοδήματα βιώνουμε κι εμείς τον εμπαιγμό της αντιλαϊκής πολιτικής, τις ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για την οικονομική στήριξή μας που κι αυτές περιορίζονται σε ψίχουλα υπό προϋποθέσεις! Είμαστε αντιμέτωποι και οι ίδιοι με μια ασφυκτική κατάσταση από την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας στις δικαστικές υπηρεσίες και την κατακόρυφη πτώση του εισοδήματός μας. Την ίδια ώρα, οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες απολαμβάνουν τα μεγάλα πακέτα των επιστρεπτέων προκαταβολών και επιτίθενται στα δικαιώματα των μισθωτών συναδέλφων με απολύσεις, περικοπές, υποχρεωτική τηλεργασία ή άδειες άνευ αποδοχών.Το συμφέρον μας είναι μαζί με τους εργαζόμενους! Μαζί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα στο δρόμο του αγώνα!”

Συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια

Η οργάνωση αναγγέλλει τέλος τη συμμετοχή της στο απογευματινό παναττικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα από τις 18.00 μμ στα Προπύλαια από εργατικά συνδικάτα. Στόχος της κινητοποίησης είναι η άσκηση πίεσης για την λήψη μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων, την επιβίωσή τους και τη διατράνωσή της αντίθεσής τους στην κρατική βία και καταστολή.

Αφίσες για την προπαγάνδα της κινητοποίησης στα Προπύλαια (ΦΩΤΟ) | 902  Mobile

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο εμπαιγμός των ΗΠΑ με την πλωτή αποβάθρα στη Γάζα

Ο καιρός σήμερα: Σκόνη, ζέστη και λασποβροχές

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα