ΑΘΗΝΑ
20:45
|
24.04.2024
Η εγκατάσταση εμφανίστηκε στο Τελ Αβίβ μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές αλλά δεν μακροημέρευσε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άγαλμα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου καθιστό και να δίνει την εντύπωση ότι ουρεί εμφανίστηκε στο Τελ Αβίβ μία εβδομάδα πριν από τη διενέργεια των τέταρτων σε διάστημα δύο ετών εκλογών στη χώρα.

Μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ αναφέρουν ότι το γλυπτό εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία Χαμπίμα. Το άγαλμα του γυμνού σκυφτού Νετανιάχου “να ξελαφρώνει” είναι τοποθετημένο σε μια μεταλλική βάση. Ο δημιουργός του έργου παραμένει άγνωστος. Μάλιστα, ένα τραπεζάκι με σνακ πολύ κοντά στο “άγαλμα” του Νετανιάχου προκειμένου να θυμίζει γκαλερί αλλά και να προσελκύσει την προσοχή των περαστικών φέρεται να τοποθετήθηκε από τον δημιουργό της εγκατάστασης.

Η καλλιτεχνική παρέμβαση δεν μακροημέρευσε, καθώς απομακρύνθηκε από υπαλλήλους του Δήμου του Τελ Αβίβ με τη συνδρομή της Αστυνομίας. Αρκετοί περαστικοί πρόλαβαν να απαθανατίσουν το έργο και ευλόγως ρωτούσαν τους υπαλλήλους του Δήμου για πληροφορίες γύρω από τον δημιουργό του γλυπτού.

Οι αντιδράσεις των περαστικών ήταν ανάμικτες και αναμενόμενες. Οπαδοί του πρωθυπουργού του Ισραήλ αντέδρασαν έντονα και άλλοι απλά αρκέστηκαν σε μερικές selfies με τον Νετανιάχου που ουρεί δημοσίως.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο κ. Νετανιάχου γίνεται πηγή έμπνευσης. Τον περασμένο Δεκέμβριο εμφανίστηκε πάλι στο Τελ Αβίβ ένα άγαλμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού σε πραγματικές διαστάσεις τοποθετημένο μπροστά από ένα τραπέζι, να απολαμβάνει ένα λουκούλλειο γεύμα. Το έργο παρέπεμπε στον “Μυστικό Δείπνο” του Ντα Βίντσι αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτός που διάνυε τις τελευταίες ώρες ήταν η ισραηλινή δημοκρατία.

Το 2016 ο γλύπτης Ιτάι Ζαλάιτ τοποθέτησε ένα επιχρυσωμένο άγαλμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην κεντρική πλατεία Ράμπιν του Τελ Αβίβ. Ο Ταλάιτ βάπτισε το άγαλμα “Βασιλιάς Μπίμπι” (απ’ το παρατσούκλι του Νετανιάχου) καταγγέλλοντας έτσι το αυταρχικό στiλ διακυβέρνησης του.

Ήθελε, λέει, να δοκιμάσει τα όρια της ελευθερίας έκφρασης με μια αναφορά στο χρυσό μοσχάρι της Βίβλου και μια αιχμή προς την ειδωλολατρία ορισμένων συμπατριωτών του έναντι του Νετανιάχου.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα