ΑΘΗΝΑ
20:57
|
24.04.2024
Δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του, αλλά άφησε να εννοηθεί το πότε και το πού συνέβη: Στα στούντιο του καναλιού της Ντίσνεϊ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Η Ντέμι Λοβάτο αποκαλύπτει και μιλά δημοσίως για πρώτη φορά για τον βιασμό της στα χρόνια της εφηβείας της στα τέλη του 2000. Η τραγουδίστρια και ηθοποιός δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του βιαστή, αλλά αναφέρει ότι συνέβη στα στούντιο του καναλιού της Ντίσνεϊ από ένα άτομο που ήταν “αναγκασμένη να βλέπει κάθε μέρα” μετά τον βιασμό της. Η Ντέμι Λοβάτο δεν περίμενε το 2021 για να μιλήσει για τον βιασμό, το έκανε όταν συνέβη, εκεί που συνέβη αλλά ο δράστης δεν αντιμετώπισε κάποια συνέπεια.

Οι αποκαλύψεις αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης ιστορία, την οποία η Λοβάτο διηγείται στη σειρά ντοκιμαντέρ στο YouTube με τίτλο: “Λοβάτο: Χορεύοντας με τον Διάβολο”. Μια σειρά ντοκιμαντέρ που βγήκε χθες Τρίτη στον αέρα και εκτός από την ιστορία του βιασμού περιλαμβάνει την ιστορία του εθισμού της 28χρονης με τα ναρκωτικά, την σχεδόν θανατηφόρα της εμπειρία από υπερβολική δόση το 2018 και την ψυχική οδύνη που βίωνε από την ημέρα που ως έφηβη έπεσε θύμα βιασμού. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Λοβάτο μιλά δημοσίως για την προσωπική της μάχη με τους εθισμούς στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Το έκανε και το 2017 σε μια άλλη σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο “Απλά Περίπλοκη” (σ.σ. Simply Complicated).

“Έχασα την παρθενιά μου με έναν βιασμό”, είπε η 28χρονη Ντέμι Λοβάτο και πρόσθεσε: “Έναν μήνα αργότερα πήρα τηλέφωνο αυτό το άτομο προσπαθώντας να του δώσω να καταλάβει τι έκανε, να ανακτήσω τον αυτοέλεγχό μου, αλλά τελικά κατάφερε να με κάνει να νοιώσω χειρότερα”.

Και οι δύο φορές ήταν “αναπαράσταση των τραυμάτων (μου) και πραγματικά βασάνιζα τον εαυτό μου για χρόνια. Αυτός ήταν και ο λόγος που δυσκολεύτηκα να συμβιβαστώ με το γεγονός ότι ήταν βιασμός αυτό που συνέβη τότε”. Η Λοβάτο δεν αποκάλυψε πότε ή πού συνέβη η επίθεση, αλλά εξήγησε ότι έγινε κατά τη διάρκεια της περιόδου εκείνης όπου “μέρος αυτού του πλήθους της Ντίσνεϊ δήλωνε δημόσια ότι περίμενε (να κάνει σεξ) μετά τον γάμο”, αναφερόμενη στα δαχτυλίδια παρθενίας, ειδικά κοσμήματα που συμβολίζουν τη “δέσμευση” κάποιου να περιμένει μέχρι τον γάμο για να κάνει σεξ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στον βρετανικό “Γκάρντιαν” (Guardian) τα δαχτυλίδια αυτά φορέθηκαν αρκετά στα τέλη της δεκαετίας του 2000 από νεαρά αστέρια της Ντίσνεϊ, συμπεριλαμβανομένων των Νικ και Τζο Τζόνας, Μάιλι Σάιρους και Σελένα Γκόμεζ. Η Λοβάτο είπε ότι φορούσε ένα τέτοιο δαχτυλίδι το 2008, όταν έκανε την ταινία του Καναλιού της Ντίσνεϊ “Camp Rock”, η οποία γυρίστηκε όταν ήταν 15 ετών.

“Παίζαμε ερωτικά αλλά είπα ‘ε, αυτό δεν θα πάει πιο μακριά, είμαι παρθένα και δεν θέλω να χάσω την παρθενιά μου με αυτόν τον τρόπο’. Αλλά αυτό δεν τον απασχολούσε καθόλου. Το έκανε ούτως ή αλλιώς. Και το έκρυψα μέσα μου και έλεγα στον εαυτό μου ότι ήταν δικό μου λάθος γιατί συνέχισα και πήγα στο δωμάτιο μαζί του”. Η τραγουδίστρια πρόσθεσε ότι όλη αυτή η κατάσταση και η πίεση, που αισθανόταν να διατηρήσει μια εικόνα αγνότητας, συνέβαλαν στη βουλιμία και τον αυτοτραυματισμό της εκείνη την εποχή. Τέλος αναφέρει ότι πάλεψε για να αναγνωρίσει το συμβάν ως βιασμό. “Το χριστιανικό κορίτσι από το Νότο μέσα μου δεν μπορούσε να το δει με αυτόν τον τρόπο επειδή το σεξ δεν ήταν φυσιολογικό για ένα παιδί ή για κάποια που προέρχεται από τον Νότο”, είπε η Ντέμι Λοβάτο και κατέληξε: “Και, ξέρετε κάτι; Θα το πω: η δική μου ιστορία του #MeToo λέει ότι εγώ αποκάλυψα σε κάποιον αυτό που είχε γίνει και ποτέ κανείς δεν βρήκε τον μπελά του (γι’ αυτή του την πράξη). Δεν έδιωξαν κανένα ποτέ από την ταινία”.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα